Mesélj, Anyukám - Mit jelent pontosan, ha "szenzoros" a gyerek?

Borítókép: Mesélj, Anyukám - Mit jelent pontosan, ha "szenzoros" a gyerek?
Értsük meg egymást, értsük meg, hogy nem minden gyerek agya működik ugyanúgy - erről szól a legújabb Mesélj, Anyukám! epizód!

Amióta Füstös Móni, Pozitív Fegyelmezés szülőoktató becsatlakozott a Mesélj, Anyukám csapatába, szerettük volna, hogy létrejöjjön egy olyan podcastadás, amely a szenzoros integrációs zavart segít megérteni mindannyiunknak. Hiszen Móni ezzel a témával is rengeteget foglalkozik, szívügyének tartja, és igyekszik minden hozzá forduló szülőnek megmutatni, hogy a neurodiverz szemlélet mennyit segíthet mindannyiunknak: azoknak is, akiknél ez a jelenség megjelenik, és azoknak is, akiknek a környezetében, ezért szeretnék jobban megérteni.

Mert az érintett gyerekek nem "rosszul neveltek", nem "idegesítőek", hanem máshogy érzékelnek és értenek. Értsük meg őket mi is jobban!

Autizmus spektrum zavar, ADHD, szenzoros integrációs zavar, diszlexia... és még sorolhatnánk. Ebben az adásban Birta Brigi, az ÉVA főszerkesztője, Kovalcsik Krisztina, Lustalány kérdezték Füstös Mónit a témában!

ITT MEGHALLGATHATOD AZ ADÁST:

ITT PEDIG MEG IS NÉZHETED:

A KORÁBBI ADÁSOKAT A KÉPRE KATTINTVA HALLGATHATOD MEG: