"Többen kérdezték meg szülés után, hogy hány kiló van rajtam, mint hogy hogyan érzem magam"

Borítókép: "Többen kérdezték meg szülés után, hogy hány kiló van rajtam, mint hogy hogyan érzem magam" Forrás: Getty Images
A Mesélj, Anyukám! podcastunk legújabb adásában két, a témában igencsak szakértőnek számító édesanyával arról beszélgetünk, miért szánjuk rá magunkat a testmozgásra szülés után, mit csináljunk, hogyan és mikor.

Valaki igazi energiabomba a várandósság alatt, valaki pedig meg sem akar mozdulni. Meghívott vendégeink az előző tábort erősítették, akik várandósan is egész sokáig sportoltak. És aztán a kellő pihenés, gyermekágyi időszak, regenerálódást követően szülés után is.

Kádár-Papp Nóri, a Gyerünk, Anyukám! kitalálója és Szántó Nelli futóedző, a Runner's World szerzője és szakértője arról meséltek, hogyan, mit és meddig mozogtak várandósan, majd a szülés után és kinek mit javasolnak, mikortól és mit csináljanak. Szóba kerül az is, hogy mennyire befolyásolja a sport a tejtermelést, hogyan lehet futni iker babákkal akár és hogy nem az számít, hogy mielőbb lefogyjunk szülés után, hanem hogy egészségesek legyünk és időt adjunk magunknak és a testünknek is a regenerálódásra.

Az új részt akár már most rögtön itt (alább) vagy a SimpleCast-on, Google Podcasts-on, Apple Podcaston és/vagy a Spotify-on keresztül is meg tudjátok hallgatni!

Ha hozzászólnátok a témához, kérdeznétek, vagy csak írnátok nekünk, megtehetitek a [email protected] e-mail címen, a cikk alatt kommentben, de megtalálhatóak vagyunk Instagramon a @meseljanyukam profilon, valamint érdemes csatlakozni a zárt Facebook csoportunkhoz is, amit Mesélj, Anyukám! néven találhattok meg, ott ugyanis velünk, a műsorvezetőkkel, a vendégeinkkel, de akár egymással, a többi hallgatóval is beszélgethettek az adott adás témáiról, kérdezhettek, ajánlhattok témákat, elmondhatjátok véleményeiteket. És kérünk szépen titeket,

ne felejtsétek elmesélni anyuka ismerőseiteknek, hogy minden hétfőn új adással folytatódik a megújult Mesélj, Anyukám!

Híres nők a szülés utáni testükről: