Keresik a legzöldebb és a legkreatívabb ovisokat – Avagy a konzervdoboz és a papírguriga is lehet jó játék

Borítókép: Keresik a legzöldebb és a legkreatívabb ovisokat – Avagy a konzervdoboz és a papírguriga is lehet jó játék Forrás: Formatex
Az újrahasznosítás fontosságát szem előtt tartva várják a minél érdekesebb térbeli alkotásokat az óvódás csoportoktól egy új pályázat szervezői. A március 1-től április 17-ig tartó versenyére az ország bármely pontjáról lehet jelentkezni. A beküldött pályaművekből egy szakmai zsűri választja ki a győztest, a fődíj pedig egy 100 ezer forint értékű játék játékutalvány mellett egy különleges, kereskedelmi forgalomban nem kapható, hatalmas építőszett.

Magyarország területén található magán-, alapítványi- és állami óvodák nagy vagy iskola-előkészítő csoportjai pályázhatnak a Játéksziget Green Építőversenyére, melynek végén a győztes óvodák értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

Forrás: Formatex

A Játéksziget most lehetőséget ad a gyerekeknek, hogy az újrahasznosítás fontosságát szem előtt tartva megmutathassák: ők az ország legkreatívabb, legzöldebb ovisai. Emri Beáta, a Formatex marketing vezetője elmondta:

A pályázatot azért hívták életre, hogy játékos formában segítsék a gyermekek környezettudatosságra való nevelését, hiszen az újrahasznosítás fontosságára nem lehet elég korán felhívni a figyelmet.

A játékkiírás szerint a pályázó óvodásoknak minél érdekesebb térbeli alakzatokat kell elkészíteniük a GEOMAG mágneses építőjáték rúdjai és golyói segítségével. A szervezők szeretnék, ha az alkotásokat kiegészítenék a gyerekek kidobásra ítélt, de még újrahasznosítható anyagokkal is.

„Szeretnénk, ha a gyerekek látnák, hogy akár egy kidobásra kerülő konzervdoboz, papírguriga, egy régi CD lemez, egy kupak vagy épp egy befőttes üveg tető is alkalmas lehet arra, hogy abból - némi fantáziával - szuper alkotásokat készítsenek egyéb játékokkal kombinálva” – mondta Emri Beáta.

Forrás: Formatex

1439 darabos ritka szett is a tét

Egy óvodai csoporttól csak egy pályázatot várnak, az elkészült alkotásokat a Játéksziget honlapján lévő űrlap kitöltésével lehet nevezni a versenyre.

A szakmai zsűri tagjai Kovalcsik Ildikó, Lilu, műsorvezető, Emri Beáta, a Formatex Kft. marketing vezetője és Kis Kata, blogíró, akik az értékelésnél figyelembe veszik az alkotás ötletességét, annak kinézetét, kreatív kivitelezését, a felhasznált egyéb, újrahasznosított anyagok sokszínűségét, változatosságát, valamint a közös munkában résztvevő gyerekek számát egyaránt.

A győztes csoport nyereménye egy 100 ezer forint értékű Formatex játék utalvány, valamint egy különleges, kereskedelmi forgalomban nem kapható, 1439 darabos GEOMAG szett lesz. Sőt, közönségszavazást is terveznek.

Ezekben a mesebeli épületekben csoda jó lehet ovisnak lenni: