Farsangi mulatságok a Szélforgóval

Borítókép: Farsangi mulatságok a Szélforgóval
Lassan, de biztosan hátunk mögött hagyjuk a telet, és indulunk a tavasz felé. Mi sem bizonyítja ezt jobban az egyre szaporodó télűző farsangi mulatságok, programok.

Állatkerti Farsang

Farsangi állatbemutatókkal, zenés, jelmezes felvonulással és sok más programmal, belépési kedvezménnyel várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert a február 4-5-ei hétvégén. Mindkét napon működik majd a Schäftner-körhinta, az érdeklődők fotózkodhatnak a jelmezesekkel, a gyermekek pedig orvostanhallgatók segítségével ismerhetik meg Teddy Maci Kórházát, de a Varázshegyben állati helyszínelésen is részt vehetnek. 13 órakor pedig a Főkapu térről indul a zenés, jelmezes karneváli felvonulás. Jelmezben, farsangi álarcban érkező, 14 év alatti gyermekeknek 200 Ft/fő a belépődíj mindkét napon.

TOP 10 télvégi fesztivál

Mert fesztiválok természetesen nem csak nyáron vannak. Február és március eleje a téli fesztiválok legjavát nyújtja, hiszen benne vagyunk a farsangi időszakban, és a nagyböjt előtt van még idő kiélvezni a legfinomabb falatokat a fesztiváli forgatagban. Vegyétek fel a legmelegebb szereléseteket, öltöztessétek jól fel a gyerekeket és irány valamelyik vidám télvégi esemény!

Vidám farsangi délután

Ha vidám, változatos programokkal szórakoztató családi farsangi délutánra vágytok, akkor ajánljuk figyelmetekbe a Klebelsberg Kultúrkúria farsangi programját. Február 4-én délután 3-tól indul a mulatság a Tatay Színház Bőröndmesék című előadásával, amely során csodás mesék kelnek életre a bőröndben talált tárgyak segítségével. A stafétát a Lóca együttes veszi át tőlük, akiknek lendületes muzsikája táncba hívja a kicsiket és a nagyokat is. Az előadások közben-után pedig mindenkit vár a kézműves játszóház.

Katonadolog – Tematikus családi délelőtt a múzeumban

Izgalmas kalandozásra hív mindenkit a Vármúzeum ezen a hétvégén a játékkatonák, lovagok, cowboyok és indiánok világába! A képzeletbeli utazás során egy kalandjáték és óriás társas segítségével fedezhetitek fel a Kádár (játék)katonái című időszaki kiállítást. Kipróbálhatjátok magatokat egy rendhagyó játékban: játsszatok el egy jelenetet a csatát megjelenítő hatalmas terepasztalon! Ismerkedjetek meg a középkor és a 20. század fegyvereivel, készítsétek el a saját dekorációs íjatokat, nyílvesszőtöket és játékkatonáitokat!

LEGO kiállítás

2023. február 4-5. között a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház LEGO® börzével, kiállítással és játszóházzal várja az érdeklődőket, a Kockapark jóvoltából. Láthatóak lesznek városi életképek, élethű gépek és járművek, egyedi építmények, gyűjtők féltett kincsei, rengeteg minifigura, Star Wars jelenetek és sok más érdekesség LEGO® építőelemekből. A játszóházban lehetőség lesz temérdek kockából építeni, autót-, és vonatot irányítani, valamint részt vehettek játékos, extra élményépítő programon is.