Kiskedvenced immunrendszerét így tudod természetes úton támogatni!

Borítókép: Kiskedvenced immunrendszerét így tudod természetes úton támogatni! Forrás: Pexels/Humphrey Muleba
Ma már egyre több ember figyel oda az egészségtudatos táplálkozásra, hiszen számos betegséget megelőzhetünk vele. Azt viszont kevesebben tudják, hogy a „rossz” ételek, nem csak nekünk, de a házi kedvenceinknél is bajt okozhat. A kutyákat, cicákat sem kerüli el az allergia, vagy más szervi rendellenesség, miközben az ő szervezetüket sem szeretnénk gyógyszerekkel tömni. Jó hír, hogy már az állatok számára is egyre több természetes megoldás létezik, amivel hosszú, egészséges életet élhetnek.

Akinek van kutyája tudja, hogy mekkora felelősséggel jár gazdinak lenni. Figyelni arra, hogy a kedvenc jól éljen, egészséges legyen, legyen elég mozgástere, társasága, étele, itala, meg persze szép bundája. Mindez nem is olyan egyszerű feladat, főleg úgy, hogy az állateledelek ára is drágul.

Vannak tápgyártók, akik olcsóbb alapanyagokkal pótolják az egyre dráguló húsokat.
„A világszerte tomboló aszályok a takarmánynövényeket is megdrágította, így azon haszonállatok élelmezési költségei emelkedtek, melyekből a tápok készülnek. Gyakori probléma, hogy a tápok minősége egyre inkább csökken. Sok gyártó már olyan balansz anyagokat használ a tápokban, ami olcsóbb, mint a hús és a fehérje. Például hús helyett húslisztet, ami a különböző vágóhídi maradványokból – porc, csont – készül. Így a minősége és az összetevője is változik, de az ára viszont nem, legalábbis nem annyit, hogy ez a vevő elvesztését jelentse” – véli Bara Ildikó, a Humac alapítója, állattáplálkozási-szakértő.

Galériánkban az állattáplálkozási-szakértő ad tippeket arra, hogyan támogasd kiskedvenced immunrendszerét!