Borítókép: Kisállatot akar? Ezek a kiskedvencek a legjobbak a gyereknek Forrás: Getty Images

Kisállatot akar? Ezek a kiskedvencek a legjobbak a gyereknek

Nincs kert, kicsi a lakás, a gyerkőc viszont egyfolytában egy kisállatért nyúz? Összeállításunkban olyan házikedvenceket mutatunk, melyek nem igényelnek nagy teret és amellett, hogy nagyon bájosak, felelősségre is nevelik a kicsiket.

Anyaaaaaaa! Tudom, mit szeretnék a következő szülinapomra! – közli a gyerek csillogó szemmel a reggeli közben. De most ünnepeltünk nemrég, még egy hónapja sincs, hogy felköszöntöttünk. Nem rémlik? – kérdezem vissza, bár pontosan tudom, hogy a soron következő ötletparádét - mondjak is bármit - nem fogom megúszni.

Lucáéknak tudod, van az a nagyon édes kis kutyusa. A múltkor is, amikor náluk voltunk, én is sokat játszottam vele, még jutalomfalatkát is adhattam neki. Anyaaaaaa, én is szeretnék egy ilyen kutyust…de mit is mondtál a múltkor, nekünk miért is nem lehet? – viszi be a ded az "ővön alulit", nem először.

Ismerős párbeszéd? Akinek gyereke van, előbb-utóbb nagyon valószínű, hogy megkapja ezt a 10 pontos kérdést: miért is ne tarthatna ő is egy háziállatot?

Szinte mindegyikük vágyik egy olyan kis társra, akit játszópajtásnak tekinthet, azonban nagyon fontos, hogy megtanulja, kisállatot tartani nem csak mókáról, a felelősségvállalásról is szól. Tekinthetsz rá akár úgy is, hogy ez egy remek lehetőség is arra, hogy megtanítsd a gyereknek, mit jelent vigyázni a gyengébbekre. Persze nem árt, ha előre felkészülsz rá, hogy a kiskedvenc gondozásában neked is minimum, hogy közre kell működnöd; neked kell felügyelned, hogy bánik vele a gyerek. Adott esetben pedig bizony készen kell állnod arra is, hogy a kikönyörgött állatka ellátásának java része rád marad.

Mielőtt azonban meghozzátok a végleges döntést, érdemes szakembertől tájékozódni, megismerni a kis rágcsálók jellemzőit.

5 gyerekbarát kisállat, amit lakásban is tarthatsz