Ki mondta, hogy a nyár unalmas a városban? Szuper családi programokat mutatunk

Borítókép: Ki mondta, hogy a nyár unalmas a városban? Szuper családi programokat mutatunk Forrás: Szélforgó
Itt a július, jó esetben beindulnak a nyaralások, de akkor se keseredjetek el, ha ezeket a forró vagy éppen esős nyári napokat a városban kell töltenetek. Annak is megvan a maga varázsa, amikor a város kicsit kiürül, mert úgy érezhetjük, hogy még inkább a miénk. És persze ilyenkor sem maradunk programok nélkül.

Most indul be például a 9. kerületben két helyszínen is ingyenes családi délelőtt sorozat, de egzotikus városligeti fesztivál és háromnapos mesefesztivál is szerepel a heti kínálatban. Lássuk, milyen programok várnak rátok ezen a hétvégén.

Király-nap

A Király, az utca, amely összeköti Terézvárost és Erzsébetvárost – egy nap utcahossznyi kultúrával! Két apró kerület a belváros szívében, Budapest lüktető kulturális központjai. Két szomszédos kerület, amelyeket összeköt a Király utca. Közel két kilométer hangulatos, nyüzsgő és pezsgő élet. 2022-ben első alkalommal rendezi meg a Király-napot a VI. és a VII. kerület, vagyis Terézváros és Erzsébetváros. A jó szomszédság jegyében rengeteg izgalmas és ingyenes programmal várnak kicsiket és nagyokat július 7-én délután, ezen a király napon!

Forrás: Szélforgó

Indul a Játszó-szerda és Játszó-csütörtök sorozat!

Ferencvárosban két helyszínen is indulnak nyári, ingyenes családi délelőtt sorozatok ezen a héten. Szerdánként a József Attila-lakótelepi Nagyjátszóteret érdemes felkeresni, ahol július 6-tól minden szerdán felváltva gyerekelőadásokon, illetve kézműves foglalkozásokon vehettek részt. A sort Danny és Béla mesekoncertje nyitja egy szerelmes strucc történetével. Csütörtökönként a Ferenc térre látogassatok ki, ahol 10 órától szintén remek gyerekprogramok várnak rátok. Itt a héten a sorozat a Magyar Népmeseszínház előadásával indul.

Forrás: Szélforgó

Bálint Ágnes Mesefesztivál

2022-ben július 8-9-10-én kerül megrendezésre Vecsésen a Bálint Ágnes Mesefesztivál. Az egész hétvégét felölelő eseménysorozat az elmúlt 10 év Mesefesztiváljait ötvözi majd névadója Bálint Ágnes születésének 100. évfordulójával. Nemcsak tematikájában, de szereplőiben is megelevenedik az elmúlt 10 év, újra a Mesefesztiválon köszönthetjük majd a jól ismert mesehősöket: a három kismalacot, farkas komát, az óriást, a hétfejű sárkányt, a buboréktündért, porcicát, a cirkuszi társulatot, de természetesen Mazsola és BÁKK Manó sem maradhatnak ki a sorból. A fesztivál ingyenes.

Forrás: Szélforgó

Szekérfesztivál

A járványhelyzet megszűnésével a Krisna-hívők idén ismét megrendezik a Szekérfesztivált, július 9-én, szombaton. Két év kihagyás után hatalmas bulit ígérnek az Andrássy úton, majd a Városligetben. A szervezők azt remélik, igazi örömünnep lesz idén az India Fesztivál, amelynek vezérmotívuma is “a béke”. A Szekérfesztivál India egyik legősibb és legnagyszabásúbb ünnepe, melyre évente mintegy 1,7 millió ember gyűlik össze. Az eseményt több mint 50 éve nyugaton is számos nagyvárosban megrendezik – a fesztivál Magyarországon is szorosan beépült a Krisna-hívők és immár a főváros tradíciójába is. Az ünnepélyes felvonulás után 13 órától 20 óráig színpadi műsorral várnak benneteket a Városligetben.

Forrás: Szélforgó

Vonatok minden mennyiségben

A Közlekedési Múzeum új helyszínén, a kőbányai Északiban most két hétvégén keresztül különleges vasúti terepasztalokkal várnak minden érdeklődőt. A 100 m2 alapterületen elterülő 200 m vasúti pálya, 100 db vasúti szerelvény és 25 db folyamatosan mozgó vasúti kocsi minden kicsit és nagyot bámulatba ejt majd. Hogy csak néhányat említsünk az attrakciók közül: a leghosszabb 45 méteres terepasztalon a mátyásföldi Ikarus Gyárat nézhetitek meg, a 20 méteres asztalon a 60’-80’ évek német vasútjaival találkozhattok, 15 méteren miniatűr balatoni táj tárul elétek a híres Orient Expresszel.

Forrás: Szélforgó