A holdállás hatással lehet a termékenységre? Ismerd meg a Jónás-módszert szakértő segítségével!

Borítókép: A holdállás hatással lehet a termékenységre? Ismerd meg a Jónás-módszert szakértő segítségével! Forrás: pexels/Gantas Vaičiulėnas
Tudtad, hogy bizonyos nézetek szerint a holdállás hatással lehet a termékenységre? Ismerd meg a Jónás-módszert – három különböző szakértő szemével!

Már megvásárolható a 2024-es nyári Éva magazin!

Ha legközelebb szeretnéd, hogy rögtön postaládádba érkezzen kedvenc magazinod, akkor fizess elő rá ITT! Digitálisan is megszerezheted a legfrissebb, de akár régebbi számainkat is, ezt ITT teheted meg!

Egész évben olvasnivaló! ÉVA magazin 4 lapszámos nyomtatott előfizetés most ALL ACCESS ajándék digitális archívum hozzáféréssel a korábbi Éva lapszámokhoz.

Egy nő életében előbb vagy utóbb előkerül a gyermekvállalás kérdése, és elkezd saját családra vágyni. Mindenki abban reménykedik, hogy gyorsan megfogan, és nem kell hónapokat vagy éveket várni egy babára, és míg vannak olyan szerencsések, akik könnyen teherbe esnek, addig mások hegyeket mozgatnak meg azért, hogy összejöjjön a hőn áhított gyermek. Ilyenkor sokan nemcsak az orvosoktól remélnek segítséget, hanem alternatív megoldásokat is keresnek. Annyi biztos, nincs bevált recept, és minden lehetőséget érdemes megragadni a gyermekáldásért.

A Jónás-módszer egy ilyen alternatíva lehet. Dr. Jónás Jenő szlovákiai magyar orvos nevéhez fűződik ez a hold és a női ciklusok közötti összefüggésre épülő módszer, amit az 1950- es, 1960-as években dolgozott ki. Az asztrológiában jártasak tudják, hogy a menstruációs ciklus sok nőnél pont annyi ideig tart, mint egy holdhónap. Dr. Jónás Jenő is ezt a tudást használta fel a női termékenység meghatározásához, és a kutatásai során felfedezte, hogy a nő termékenységét az határozza meg, hogy a születéskor milyen volt a holdállás, és a nők abban a holdfázisban a legtermékenyebbek, amelyikben születtek. Ezek az úgynevezett Jónás-napok, melyek nem feltétlenül esnek teljesen egybe a női ciklussal, és előfordul, hogy a termékeny időszak éppen a menstruáció idejére esik. A Jónás-naptár mindenki számára elérhető ingyenesen számos portálon, és az útmutatásokat követve bárki kiszámíthatja a saját Jónás-napjait. Bár a nőgyógyászok, már aki hallott róla, nem igazán ismerik el a módszert, rengeteg nőnek segített abban, hogy végre édesanyává váljon. Olyan szakértőkkel beszélgettünk, akik nemcsak a saját pozitív meglátásaikról tudtak beszámolni, hanem a munkájuk révén több száz nő tapasztalatára van rálátásuk a módszerrel kapcsolatban, és hisznek abban, hogy ez egy pluszsegítség lehet azoknak, akik nyitottak rá.

LÁDONYI JÁNOS, ASZTROZÓFUS

– Nagyon régen, amikor asztrozófiát tanultam, hallottam a természet megfigyelésén alapuló Jónás-módszerről.

Akkor jobban belemélyedtem és megdöbbentett a módszer végtelen egyszerűsége és szelídsége – emlékszik vissza Ládonyi János asztrozófus, aki csillagbölcselettel foglalkozik, és jóslás helyett cselekvési lehetőségeket, energiamintákat mutat a hozzá fordulóknak.

– Még nem találkoztam olyan materialista emberrel, aki ne értett volna egyet azzal, hogy az apály és a dagály a hold hatásának tulajdonítható. A kikötőépítéstől kezdve a hajózási útvonalak megtervezéséig rengeteg területen figyelembe veszik ezt a természeti törvényt. Az is köztudott tény, hogy az emberi test tömegének kétharmada víz, ezért a hold hatással van ránk is. Egy-két éve például olvastam egy cikket arról, hogy a mentőszolgálat, a rendőrség, illetve a központi irányítás figyeli a holdnak, a Marsnak és a Vénusznak az állását, és amikor közeleg egy újhold vagy egy telihold, akkor megemelt készültség van, mert sokkal több a baleset és az öngyilkosság, ugyanis aki a belső világával nincs rendben, könnyebben megtörik ilyenkor. Mivel a hold a női minőség és energia megtestesítője, intenzívebb hatással van a nőkre, így amikor valaki szeretne megtermékenyülni, meg kell nézni a születése pillanatát és azt, hogy akkor hol volt a hold az égen. A legjobb az, ha az illető hölgy percre pontosan tudja a születése dátumát, de ha 20–30 perc különbség van a vélt és a valós időpont között, akkor sincs gond, és működik a Jónás-módszer. Amikor a hold újra ott jár, ahol a születés időpontjában volt, akkor hatványozottan fogamzóképes az adott hölgy. Eddig szól az ortodox módszer, de vannak olyan égi aktiválódások, amikor függetlenül attól, hogy a születés pillanatában hol volt a hold, nagyobb az esély a foganásra. Ez azok számára lehet hasznos, akik nem tudják a születésük pontos időpontját, és ezért nem tudnak a Jónás-módszer klasszikus változatával élni.

Forrás: pexels/Andre Moura

A csillagos ég nem hagyja cserben őket sem, és amikor a hold a Méhkas vagy a Fiastyúk csillagcsoportjában van – ez egy 2-3 órás időszak minden hónapban –, akkor felemelkedik a sorompó, és sokkal erősebb a fogamzás esélye – mondja János, aki szívügyének tekinti azt, hogy a módszerrel megismertesse a hozzá fordulókat, de kizárólag csak akkor, ha van bennük kellő nyitottság.

– Amikor egy elemzés során felmerül a gyerekvállalás kérdése, akkor rá szoktam kérdezni, de csak úgy, mintha társalognánk, hogy esetleg hallott-e a Jónás-módszerről, csak hogy felmérjem a nyitottságot, és ha van rá igény, ki szoktam számolni a Jónás-napokat, mert elsőre a számítás bonyolultnak tűnhet. Az a személyes hitvallásom, hogy senkire nem szabad semmit rátukmálni: olyan ez, mint a svédasztal, lehet válogatni róla, és ha valakinek rádobban a szíve a módszerre, akkor segítek. Van, aki csípőből elutasítja, tudománytalannak tartja és nem hisz benne, bár szerintem nála is működne a módszer, de mivel ellenérzések vannak az illetőben, nem szabad erőltetni. Nekem ez olyannyira a személyes ügyem, hogy nem kérek pénzt azért, hogy kiszámoljam a Jónás-napokat, és büszkén mondhatom, hogy már több tucat gyerek született számolás után, többek között az én kisfiam is. Azt szoktam mondani, hogy számoltunk ugyan Jónás-módszert, de lehet, hogy amúgy is összejött volna a baba – lehet, hogy nem a módszer miatt, hanem azért, mert az illető hölgy nagyon erősen hitt abban, hogy kapott egy pluszeszközt. A módszer ösztönözni, támogatni, segíteni hivatott, muszájból semmiképp ne legyünk együtt, ez nagyon fontos. Sok olyan esetben is segített a módszer, amikor az orvosok nem sok esélyt adtak a természetes fogantatásra, mert például gondok voltak a hormonszinttel vagy a pajzsmiriggyel. Kicsit olyan ez, mint az aranykapu, vannak meghatározott időintervallumok, amikor át lehet járni rajta, és lehet, hogy nagyon sokat csukva van, de meg kell találni azokat a pici időréseket, amikor megtörténhet a fogantatás.