JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Játszunk otthonról dolgozósat? Megosztja az anyukákat a home office játék szett

home office, távmunka, koronavírus, játék, gyerek, utánzás Forrás: Getty Images
Nehogy ne legyen mivel leutánozni az egy éve otthonról dolgozó (dolgozni próbáló) szülőket: egy szemfüles játékgyár gondolt egyet és piacra dobta a home office-hoz szükséges alapkellékek kisgyerekekre szabott verzióját: mini laptoppal, telefonnal, fejhallgatóval. Sőt, még az elmaradhatatlan L-es kávéspohárról sem feledkeztek meg.

Laptop, fejhallgató, okostelefon és az elmaradhatatlan, L-es kávéspohár: ha mindez kéznél, már be is tárcsázhatsz a zoom meetingre. Ismerős ugye? A home office elmaradhatatlan alap kellékei, nem is kell különösebben ecseteljem, miért.

A Fisher Price gondolt egyet és nemrégiben piacra dobta a szett kisgyermekeknek való, játékos változatát, melynek része egy mini játéklaptop, egy kis fa telefon, headset és egy műanyag kávéspohár. Kapaszkodj a kávédba, ma van a határidő, a délutáni pihi után pedig még egy fontos hívást is el kell intézz az utcabeli kutyussal – olvasható a gyártó vicces „leírásban”.

Forrás: radartoys.com

Az angol eredetiben "My home office" névre keresztelt termék alaposan megosztotta a szülőket, akik hangot is adtak pro- és kontra véleményüknek a különféle közösségi felületeken. A felháborodott hangok mellett viszont akadt olyan is, aki szerint nem kell ebbe semmiféle „ördögtől való” dolgot belelátni.

A gyerekeink úgyis mindig minket utánoznak, ez is szervesen hozzátartozik a fejlődésükhöz – kommentálta egy brit anyuka a játékot. Most ez van, ebben élünk. Látja, hogy fél napokat ülök a gép előtt, fejhallgatóval, közben pedig gyakran hívnak is, a mobilomat is sokat használom. Legalább nem az én gépemen, élesben akarja kipróbálni, milyen lehet, amikor Anya dolgozik - teszi hozzá.

Semmivel sem rosszabb szerintem, mint bármely más olyan játék, amivel egy kisgyerek felnőtt tevékenységet utánozhat – véli egy másik szülő. Az elmúlt egy évben a gyerek mást sem látott, mint hogy a szülei otthonról dolgoznak. Nyilván őt is izgatja a dolog, kipróbálná magát, eljátszaná a szituációt és ez teljesen rendjén van – fűzi hozzá.

Mit gondolsz? Te meglepnéd a gyerekedet egy saját home office szettel?

S ha lejárt a munkaidő és félredobtátok az igazi és a játék laptopokat; íme néhány szuper társas, amit együtt játszhattok a kicsikkel!