Segítség! Irigy a gyerekem! Pszichológus válaszol podcast műsorunkban: több áll a viselkedés mögött, mint gondolnánk

Borítókép: Segítség! Irigy a gyerekem! Pszichológus válaszol podcast műsorunkban: több áll a viselkedés mögött, mint gondolnánk Forrás: Getty Images (Anastasiâ Amraeva / EyeEm)
Az irigység jelenséget minden szülő megtapasztalja legalább egyszer az életben. Azt viszont kevesen tudják, hogy ez a fajta viselkedés csak a jéghegy csúcsa; számos más érzelem húzódik meg a háttérben, ami a tényleges kiváltó ok. Kovács Orsolya pszichológus gyakorlati példákkal segíti a szülőket a Játékidő podcast-sorozatunk legújabb epizódjában.

A REGIO JÁTÉK és a Mesélj, Anyukám! közös Játékidő podcast-sorozatának hatodik epizódjában Kovács Orsolya pszichológus volt a vendég.

Az irigység jelenséget minden szülő megtapasztalja legalább egyszer az életben. Azt viszont kevesen tudják, hogy ez a fajta viselkedés csak a jéghegy csúcsa; számos más érzelem húzódik meg a háttérben, ami a tényleges kiváltó ok. Amiatt, hogy nem tudjuk, mi zajlik le a gyermekünkben, legtöbbször nem megfelelő eszközökkel kezeljük az adott szituációt.

Felejtsük el a büntetést! Felejtsük el a kioktató monológokat! Egyrészt nem működnek, másrészt inkább frusztrációkat tudunk vele beépíteni, és mi is rosszabbul fogjuk magunkat érezni. Én még olyan szülőt, aki boldog lett volna egy büntetés után, nem láttam.
mondja a szakember.

Kovács Orsolya pszichológus számos kézzel fogható gyakorlati példát vonultatott fel a beszélgetés során, ami nagy segítség lehet azon szülők számára, akik megfogadják a javaslatokat.

Az új részt akár már most rögtön itt (alább) vagy a Google Podcast-on, Apple Podcaston vagy a Spotify-on keresztül is meg tudjátok hallgatni!

Ha úgy érzed, hogy szükséged, szükségetek lenne pszichológus segítségére, a podcast adásban tanácsot adó Kovács Orsolya ezen az oldalon elérhető.

A Bebalanced Pszichológiai Ponton pedig még több szakemberekre találhattok, akiknek hivatásuk, hogy professzionális segítséget nyújtsanak családok, gyermekek és fiatalok számára.

A galériánkban arról beszélünk, hogy mely problémákkal fordulnak legtöbbször pszichológushoz az Y-generáció tagjai.