Itt az indián nyár és vele a szuper családi programok!

Borítókép: Itt az indián nyár és vele a szuper családi programok! Forrás: Pixabay
Reméljük egy hét elég volt, hogy belerázódjatok az iskolakezdésbe, a dugókba és a korán kelésbe. De egyet se búsuljatok, mert itt van mindjárt a hétvége, amikor kiszellőztethetitek a fejetek, kiélvezhetitek az indián nyár utolsó napsugarait, remek programokon vehettek részt, mert erre a hétre is szuper ingyenes családi programokat találtunk nektek.

AmfiFeszt

Több mint 1500 évet kellett várni, de végre újra élettel telik meg az aquincumi katonavárosi amfiteátrum, ahol ismét sorsdöntő küzdelmektől lesz hangos a környék. Hiszen a harc nem csak az arénában folyik… Az egész napos, három felvonásos előadásból megismerhetjük a verhetetlen római hadigépezet működését, nyomon követhetjük a hadifoglyok sorsát eldöntő rabszolgavásárt, a gladiátorok
kiképzését. Az izgalmas római történet mellett barbár harcosok, római katonák, ókori kézművesek és árusok forgataga vár minden érdeklődőt az óbudai Amfiban, de a programok kavalkádjában történelmi divatbemutatót, római iskolát, költőversenyt, barbár bátorságpróbát és görög-római táncházat is találunk.

Forrás: Szélforgó

Belvárosi Családi Piknik

Őszi kiadásához érkezett a főváros kifejezetten gyerekeknek szóló kortárs irodalmi fesztiválja, a Belvárosi Családi Piknik, amelyet ez alkalommal a Károlyi-kertben rendeznek. Az eseményre koncertekkel, bábelőadásokkal, kézműves foglalkozásokkal és sok-sok játékkal készülnek a szervezők. Itt lesz az Aranyszamár Bábszínház, fellép a Kék Katica, a Délibáb Társulat és Varró Dániel is. A nap zárásaként a Rutkai Bori Banda koncertjét élvezhetitek majd. A gyerekeket többek között a Cellux Csoport és Máray Mariann illusztrátor várja kézműves foglalkozásokkal. A rendezvény ingyenes. Rossz idő esetén a programot szeptember 17-én tartják meg.

Forrás: Szélforgó

Újbudai Gyermekkönyvünnep

Szeptember 10-én és 11-én igazi gyermekparadicsommá változik a Gárdonyi tér. Az Újbudai Gyermekkönyvünnepen könyvvásár, kézműves foglalkozások, workshopok és szórakoztató programok sora biztosít felhőtlen kikapcsolódást a látogatóknak. A legmenőbb gyerekkönyvkiadók hozzák el újdonságaikat és klasszikusaikat: itt lesz a Pagony, a Csimota, a Napraforgó, a Tea és a Csirimojo, és szuper válogatással települ ki a Róka úr és Kompánia könyvesbolt is. A két nap folyamán találkozhattok többek között Berg Judittal, a Simorág TánCirkusszal, valamint Farkasházi Rékával és zenekarával.

Forrás: Szélforgó

Csinnadratta – Utcaszínházi délután

Zenés utcaszínházi délutánon vehettek részt szeptember 10-én, szombaton a békásmegyeri Csobánka téren. Az előadások 14:00 és 19:00 óra között zajlanak, és a részvétel ingyenes. A fesztivál rossz idő esetén sem marad el, ez esetben a programok beköltöznek a téren található Békásmegyeri Közösségi Házba. A fellépők között lesz Bartha Tóni Bábszínháza Paprika Jancsi című előadásával, a Guliba Társulat György vitéz történetével, de lesz pantomimes műsorszám, cirkuszi produkció és interaktív bábjáték-automata is.

Forrás: Szélforgó

Gyermekszínház a Városligetben

A Hahota Gyermekszínház izgalmas és varázslatos családi meseelőadásokkal várja az óvodás, kisiskolás, valamint az alsó-tizenéves korosztályt a Városligetben szeptember 11-én, vasárnap délelőtt. A színes díszletek között zajló mesejátékot könnyen érthető, verses formátumban adja elő a 3-4 fős társulat, s közben játékosan bevonják a résztvevő gyermekeket is a produkciókba. A program időtartama 45-60 perc. Ha esetleg ezen a hétvégén nem értek rá, még egy alkalommal, szeptember 25-én bepótolhatjátok, ezen a napon kerül sor ugyanis a három alkalmas előadássorozat utolsó eseményére.

Forrás: Szélforgó

És mit csinálnak az anyák az alvó gyermekükkel? Megtudhatod a galériából!