Csak semmi pánik, gyereknap!

Borítókép: Csak semmi pánik, gyereknap! Forrás: Getty Images
Lassan közeledik a gyereknap, ami sok családnál nagyobb kiadással jár, hiszen hamar összeadódik a „csak még egy vattacukrot, anya” és az „ezt a pörgettyűt légyszi még vegyük meg, apa”. Arra gondoltunk, ezen a héten besegítünk, ha szereznétek már előre spórolni a május végi gyereknapra, és az előttünk álló hétvégére csupa-csupa ingyenes programot gyűjtöttünk nektek, hogy legalább erre ne kelljen költeni.

Állati jó kölyöknap az Asia Centerben

Május 14-én, szombaton két év kihagyás után az AsiaCenter újra megrendezi népszerű gyermeknapi rendezvényét, az Állati Kölyöknapot! Az egész napos, ingyenes családi programon biztosan sok-sok kistigrissel találkozhattok majd, az AsiaCenter arcfestője ugyanis minden gyermekből kistigrist varázsol! A kicsik örömére délelőtt fellép majd az Alma Együttes, Ricsi Bohóc és a BumBum Együttes, délután pedig Kollányi Zsuzsi és Gáspár Laci lép színpadra. A színpadi programokon kívül többek között lesz kézműveskedés, kutyás bemutató, állatsimogató, és motoroztatás, valamint tigrises játékok tomboláért és nyereményekért.

Forrás: Szélforgó

Budaörsi Fesztivál – családi nap

Idén május 11. és 15. között rendezik meg a Budaörs Fesztivált, amelynek az utolsó napját ajánljuk figyelmetekbe, hiszen ezen a vasárnapon zajlanak a családi és gyerekprogramok. A Templom téri színpadon fellép az Eszterlánc mesezenekar és a Belvárosi Betyárok, lesz cirkuszi show és zenélős-mesélős gyerekprogram. A kísérőprogramok között megtaláljátok Paprika Jancsi Csúzlizdáját, a Vitéz László Bábautomatát, a Molyoldában érdekes játékokat próbálhattok ki, Kádár Ferkó Fotószínházában fotózkodhattok, de a színes felhozatalban szerepel bábozás, vásár, kosárkörhinta és népi játékok is.

Forrás: Szélforgó

Breier Farm családi hétvége

Ingyenes nyitóhétvégét rendeznek a Breier Farm pomázi élménybirtokon, ahol az egész családot színes programokkal várják szombaton és vasárnap reggel 9-től 18 óráig. A következő izgalmak várnak rátok: óriási, 600nm-es ugrálóvár, 65m-es Exathlon pálya, arcfestés és csillámtetkó gyerekeknek, western show (Törvényenkívüliek Csapata), darts football verseny, tombola értékes nyereményekkel, kerékpáros játék gyerekeknek, extrém triál (kerékpár) bemutató Hegedűs László kétszeres Guinness Világrekorderrel, tüzes koktél show Németh "Topgun" Norberttel és lovaskocsikázás.

Forrás: Szélforgó

Madarak és fák napja a Jókai-kertben

Ha múlt hétvégén lemaradtatok a madarak és fák napja alkalmából szervezett programokon, ezen a hétvégén bepótolhatjátok a Jókai-kert ingyenes rendezvényén, ahol a látogatók játszva és szórakozva szerezhetnek új ismereteket a madarak és a fák világáról és az év fajairól, értékeiről. Az egész napos programok között lesznek természetismereti vetélkedők, természetvédelemmel kapcsolatos interaktív játékok, madárfészkek megfigyelése és madarakhoz párosítása, és még rengeteg egyéb program. Ezen kívül részt vehettek többek között madárgyűrűzési bemutatón, MintaPinty koncerten, Vízipók és barátai előadáson.

Forrás: Szélforgó

Családi nap a Mechwart ligetben

A Családok Nemzetközi Napja alkalmából a II. kerületi Önkormányzat és a II. kerületi Család- és Gyermekjóléti Központ családi napot szervez. Számos kreatív és kézműves tevékenységgel, szabad játékkal, állatsimogató ponttal, érzékenyítő-élményprogramokkal készülnek. Lesz Ringató foglalkozás a legkisebbeknek, a Holdfű Színház a Királyos mesék című előadását hozza el a kicsit nagyobbaknak, a még nagyobbak például slackline-on tehetik próbára az ügyességüket.

Forrás: Szélforgó

Készüljetek már jó előre a gyereknapra! A galériában felfedező kedvű gyerkőcöknek találtok szuper ajándéktippeket!