Borítókép: Indul a karácsonyi csínysorozat! Hozzátok is beköltözik egy manó? Forrás: Canva (Maria Sbytova)

Indul a karácsonyi csínysorozat! Hozzátok is beköltözik egy manó?

Új karácsonyi szokás gyűrűzik be Amerikából hazánkba is. A tradíció neve Elf on the Shelf, ami magyarul mondjuk annyit tesz: manó a polcon. Miért küld a Mikulást manókat az otthonunkba? És mit csinálnak nálunk majd’ egy hónapon át? Utánajártunk!

2005-ben megjelent egy karácsonyi gyermekkönyv, amely megmagyarázza, hogy a Mikulás honnan tudhatja, melyik gyermek jó és melyik rossz. A történet szerint az öreg szakállas minden évben Hálaadás és Szenteste között elküldi a gyerekekhez egy-egy segítő manóját, hogy azok beköltözve a családhoz megfigyeljék a kicsiket.

Azzal, hogy a gyermek névvel látja el az elfet, az varázserőt nyer, így miután leszáll az est, az visszarepülhet az Északi-sarkra, hogy elmesélje, mik történtek a nap folyamán. Azonban a kis manót megérinteni nem szabad, mert elveszíti varázserejét. Szenteste az elf visszatér a Mikuláshoz, majd egy év múlva újra eljön, hogy varázslatossá tegye az adventet. A mesekönyv nyomán kialakult tradíció szerint az elfek apró csínyeket is elkövetnek, felbolydulást okozva a családban. Persze ezek inkább kedves viccek, mintsem goromba tréfák.

Az adventi kalendárium mellett ez a tradíció is csodás várakozással tölti meg az ünnepi időszakot, így - ha nem is minden játékszabályt betartva, inkább saját családi szokásainkhoz alakítva - hozzánk is beköltöznek a manók immáron harmadik éve.

Minden évben írok egy levelet a Mikulás nevében, tájékoztatva a gyerekeket a játékszabályokról. Arra gondoltam, hogy megosztom Veletek is. Ingyenesen letölthető innen az ÉvaMagazin.hu oldaláról.

Forrás: Endrész Tímea
Forrás: Endrész Tímea

De milyen csínyeket is csinálhatnak a manók? Összegyűjtöttem egy nagy csokorral, hogy segítselek benneteket, mert tapasztalatból tudom, a karácsonyhoz közeledve elfogy a lendület, a kezdeti lelkesedés.

A galériába kattintva 16 kreatív ötletet találsz.

Éva Advent 2022

Éva Advent 2022

MEGRENDELHETŐ MOST INGYENES KÉZBESÍTÉSSEL!

November 28. és december 4. közöttiötti megrendelés esetén a magazint december 9-én kapod kézhez.

További szállítási dátumaink:

  •  megrendelés: 2022.12.05-2022.12.11.-ig, szállítás: december 16.

 

875 Ft

1095 Ft