JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Így tartsd távol négylábú kiskedvencedet a karácsonyfától

Borítókép: Így tartsd távol négylábú kiskedvencedet a karácsonyfától Forrás: Getty Images
Ugye te se akarsz arra ébredni ezekben a napokban, hogy az égősorba tekeredett, négylábú kiskedvenced épp egy gömbdísszel gurigázik boldogan, a felborított fa mellett? A következő tippek segíthetnek, hogy ne így legyen.

Neked is van kisállatod? Kutyád, esetleg macskád? Az ünnepek miattuk is feladhatják a leckét főleg akkor, ha a kiskedvenced még pajkos, ifjonti éveit tapossa. Mert bár előszeretettel nevetgélünk mások videón - látva, hogy pörgetik be a csillogó, imbolygó karácsonyfadíszek, a fények a kisállatokat - ha belegondolunk, a legkevésbé sem szeretnénk karácsony tájékán arra ébredni, hogy a girlandba és/vagy az égősorba tekeredett kutyuskánk, vagy éppenséggel a cicánk a felborított fáról zsákmányolt gömbdísszel focizgat, netán azt ropogtatja a nappali közepén.

Annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg, érdemes kipróbálnod a következő tippeket. Persze az olyan evidenciákon túl; mint hogy a karácsonyfa alsó ágait lehetőleg hagyd dísz- és égőmentesen. Nick Shacklock szakértő két tanácsot is megosztott a Mirrorral, lássuk melyek ezek:

1. Egy fenyőtoboz csodákra képes!

Főleg akkor, ha még óvatosan be is spricceled almaecettel, az eredmény garantált és kellőképpen elrettentő lesz a kisállatod számára. Szerinte ugyanis ők annyira nem szeretik ezt a szagot, hogy Nick szerint pár darab, jól elhelyezett, illatos toboz mellett nem lesz szükség semmiféle fizikai akadályra, a fa elbarikádozására - ami úgyis csak agyoncsapná az ünnepi dekort, no meg a hangulatot.

2. Kerüld a csillogást

A csillogó díszek nagyon izgathatják a kisállatokat, főleg a macskákat. Ha cicád van, akkor az a legjobb, ha a karácsonyfádra eleve nem is teszel fel ilyeneket, hacsak nem akarod szándékosan arra bátorítani, hogy másszon fel érte és váljon eggyé a karácsonyfával.

Forrás: mirror.co.uk

Galériánkban 11 utracuki képet mutatunk, hogyan ünnepelnek az állatok! Megéri benézned!