Home Szépségszalon: a férjem vágja otthon a hajam, a lányom meg sminkel

Borítókép: Home Szépségszalon: a férjem vágja otthon a hajam, a lányom meg sminkel Forrás: A szerző saját fotója - Seufert-Szántó Orsolya/BorsaBox
Amikor az ember lánya még nem akar a vírushelyzet miatt fodrászhoz menni, akkor megfűzi az urát, hogy ugyan nézzen már videókat hajvágási technikákról. Az, hogy a fodászkodás mellett a gyerek ki is sminkel, csak hab a tortán.

Persze erős túlzás lenne azt mondani, hogy ez az alap felállás nálunk, hogy a gyökeresen ellentétes munkaprofilú férjem vágja a hajam, de az első és igen sikeres attrakciója óta még az is lehet, hogy megtartom házi "figárónak"... persze, ha lesz kedve újra női fodrásznak állni.

Pár hete kezdődött a történet. Még nem voltak elérhetőek a szolgáltatások, amikor a fejembe vettem, hogy nekem frufru kell. Elkezdtem a nógatást otthon. Elküldtem az uramnak egy videót, hogy ugyan nézzen már rá, mert abban olyan érthetően beszél a fodrász srác a frufru vágás technikájáról, hogy szerintem első megtekintésre szó szerint vágni fogja az egészet. Két héten át söpörte el a témát, hogy ő ilyet, szerinte nem fog tudni véghezvinni: ez egy szakma, amit meg kell tanulni és nincs is jó ollónk.

De én nem adtam fel és csak puhítottam, hogy ne mondjon ilyet, a tavalyi karantén óta olyan ügyesen nyírja a saját haját is a géppel, és persze a gyerek Ronaldo-s frizuráját, amit még maga Ronaldo is megirigyelne. Illetve soha nem tudom elfelejteni neki azt, amikor egy agymenésem eredményeként befestette lilára a hajamat. Ebből még cikk is született a Famiily.hu oldalára.

Na most jutottunk el arra a pontra, ahol mondhatjátok, hogy ’jaaaa, hát ez a férj akkor nem is most kezdte az ipart!’. Igen, töredelmesen bevallom, a frufru vágással azért mertem megkörnyékezni, mert hajfestésben és a focista frizura vágásban is nagyon penge, onnan meg csak egy hajításnyira van ugye a ferde frufru vágása.

Lévén, hogy fodrászkellék bolt sem volt nyitva pár hete, online vettem egy fodrászollót.

Maradjunk annyiban, hogy csak a neve utal arra, hogy hajvágásra alkalmas eszköz ez, mert a gyakorlatban bőven bebukta a professzionalitásra utaló ’fodrász’ jelzőt az olló.

Miután megcsattogtattam az uram előtt mutatva, hogy megvan és hogy szerintem fussa át a videót a hétvégére, megadta magát és felvett az előjegyzésébe, vasárnap 12-re.

Eszközök, a csoda ollón kívül, nem álltak a rendelkezésünkre. A gyerekek babakorból megmaradt nagyméretű, macikás mintájú tetra-pelenkáját használtuk beterítőnek- ez a hivatalos neve annak a nagy lebernyegnek, amit rád tesz a fodrász- összefogtuk egy zacskózáró csipesszel és mivel nem volt hajnedvesítő spricnink se, a gyerek egyik vízipisztolyát vetettük be a műveletre.

Mutatom az olló milyen jól fogott...

Hogy őszinte legyek, egy élmény volt ez a ketten töltött kis idő. Miután több mint egy éve, a közös programok száma szinte nullára redukálódik, az ilyen összekacsintós akciók- még annak lehetőségével is, hogy nem lesz jó az eredmény- felér egy wellness hétvégével...jó nem, de egyébként igen.

Íme, az otthoni fodrászkodás mozgóképanyaga:

Hogy jön még ide a smink is?

A nagyobbik gyerekem korban pont ott tart, hogy elkezdte érdekelni a szépítkezés, így modellként átadtam magam ennek az anya-lánya programnak is.

Csodás sminkem készült, az eredmény önmagáért beszél: a rúzsecset használatán finomítani kell még, és az árnyékoló mennyisége is picit megcsúszott, de nem is ez a lényeg! Hanem a közös idő, más meg nem is kell.

Forrás: A szerző saját fotója - Seufert-Szántó Orsolya BorsaBox

Íme a való élet: nézegess szelfiket az anyaságról!