Így segítheted gyermekedet, hogy könnyebben, gyorsabban elaludjon és jobbat is aludjon

Borítókép: Így segítheted gyermekedet, hogy könnyebben, gyorsabban elaludjon és jobbat is aludjon Forrás: Getty Images
Az alvás témaköre újszülött kortól egészen sokáig foglalkoztatja a szülőket. Néhány napos, hetes újszülött még sokat és jól alszik, majd ahogy változik a szervezete az igényei, úgy gyakrabban kelhet éjszakánként is, nappal meg kevesebbet alszik és ez gyermekenként igen változó lehet. Bizonyos élethelyzetek, mint a fogzás vagy betegségek, pedig nehezíthetik a helyzetet. Azt, hogy mennyit és hogyan alszik gyermekünk legnagyobb részt rajta áll, de van néhány praktika, amit alkalmazva támogathatjuk őt az alvásában.

Íme néhány tipp, ami igazán segíti gyermekedet, hogy megpihenhessen, ellazulhasson, biztonságban érezhesse magát, így könnyen és hosszan, jól aludjon.

  • mindig jól szellőztess ki a szobában, hogy friss, tiszta levegőben aludhasson gyermeked
  • teremts olyan fényviszonyokat, ami ideális számára az alváshoz. Ha nem szeret sötétben aludni, akkor kapcsolj egy lágy éjszakai fényt. Figyelj arra, hogy ne legyen túl sötét, de túl világos
  • sem hűvös szobában mindenki számára egészségesebb aludni, ezért inkább tekerd le a radiátort éjszakára, helyette használjatok vastagabb takarót. Ha nem tud még önállóan betakarózni és attól félsz megfázik, akkor szuper megoldás a hálózsák
  • mindenképp szükséges, biztonságot ad egy rutin kialakítása, amely, ha elkezdődik, akkor fogja tudni, hogy az alvásidő következik. Ez bizonyosan eltérő baba és gyermekkorban.
  • ellazuláshoz, elcsendesedéshez bevethetünk bármely életkorban használható praktikákat, mint az érintés és az illóolajok. Sőt, akár egyszerre is használhatjuk a két módszert.

Babakorban talán gyakrabban masszírozzák gyermeküket a szülők és nagyon is jól teszik, mert a kisbabáknak legtöbbször nagyon jól esik és a masszázs bizonyítottan kedvező hatással van a baba hangulatára, idegrendszeri-és mozgásfejlődésére és ez egy rendszeres, minőségi együtt töltött idő lehet a szülővel. Az érintés, a meleg, bőrkontaktus, a simító mozdulatok biztonságot jelentenek a baba számára, erősödik a kötődés a szülő és gyerek között. Masszázshoz választhatunk olyan növényi olajkeveréket, ami lazító illóolajokat tartalmaz, mint például a levendula, mely nyugtatóan hat a testre és a lélekre.

Nagyobb gyerekek könnyen lehet, hogy nem engedik a klasszikus babamasszázst, de levendulás tusfürdővel és testápolóval náluk is próbálkozhatunk, így nemcsak a bőrük lesz jól hidratált, hanem az illóolajos kozmetikumok segíthetnek az esti elcsendesedésben is.

Ha illóolajos termékre esik választásod, akkor mindig figyelj a minőségre, mert csak az eredeti, tiszta, hígítatlan illóolajoknak van kedvező hatása szervezetünkre. Ha teheted, akkor olyan terméket válassz, mely BIO minősített illóolajokat tartalmaz. Ezt a gyártó feltünteti az összetevők listájánál.

A SHEDO kínálatában babaolajat, tusfürdőt és testápolót is találsz, ami lazító (levendula, vanília, édesnarancs) és kiváló minőségű, bio illóolajokat tartalmaz.

A szerzőről

Dr. Halász Dóra vagyok, 2008-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán. 2011-ben Farmakológia szakvizsgát szereztem szintén a Semmelweis Egyetemen. 13 éve dolgozok gyógyszerészként közforgalmú gyógyszertárban gyakorolva hivatásom, segítve az embereket gyógyulásukban.

Az anyaság és kisfiam születése adta meg a lendületet a SHEDO natúrkozmetikai márka 2020-as megalapításához. Férjemmel közösen, második gyermekünkként neveljük, építjük a márkát.

A SHEDO natúrkozmetikumok megbízható, optimális összetételek babák, gyerekek és érzékeny bőrű felnőttek igényeire szabva. Hatékony, biztonságos formulák kiváló minőségű, bio minősített, növényi alapanyagokból.

A fenntarthatóság, magas minőség kiemelkedően fontos számukra. Szeretnénk támogatni az embereket abban, hogy gyermekeik és saját maguk számára a lehető leggondosabb ápolást tudják biztosítani a természet és az illóolajok erejével. Célunk, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk a természetes, natúrkozmetikumokkal történő bőrápolás fontosságára.

Hol érheted el a szerzőt?

Weboldalamon és közösségi oldalaimon (Facebookon és Instagramon) további hasznos információkat találsz.

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, akkor várom üzeneted Instagramon vagy emailben: [email protected]

Hogy ápolják a sztárok a bőrüket? Íme az ő titkaik: