Így állítom le a gyerek hisztijét a boltban, pillanatok alatt

Borítókép: Így állítom le a gyerek hisztijét a boltban, pillanatok alatt Forrás: Getty Images
Ordítva toporzékol, durcásan hátat fordít, tüntetőleg nem is beszél veled? Egy anyuka remek módszert eszelt ki, hogyan fogja ki a szelet még a legnagyobb hisztikből is; amik rendre egy bolt közepén törnek rá szemünk fényeire. Fogadjunk, te is kíváncsi vagy a titok nyitjára! Cikkünkből kiderül.

„De Anyaaaaaa, ez nekem kell!!!” – sivítja sírásba hajló hangján, amikor már legalább a harmadik dolgot cibálja le a polcról zsinórban és szalad vele utánad elszántan, az áruház közepén.

„Nem kislányom, szó sem lehet róla… van otthon már egy majdnem ugyanilyen bögréd, plüssöd, babád, kirakósod, akármid (tetszés szerint ide bármi behelyettesíthető). Nem fogok megvenni egy újabbat. És a gumicukrot is légy szíves vidd vissza a helyére. Csokis kekszet sem veszünk” – darálod gyorsan.

Ismerős a helyzet? Sokunk meg-, átélte már azt a pillanatot, amikor az apróságánál ilyenkor elpattan az a bizonyos húr és ordítva sírós, nyálbuborék fújós hiszti közepette veti le magát a bolt padlójára, cövekel le egy sarokba, és/vagy rohan ki az üzlethelységből; „nehéz sorsa” ellen tiltakozva. S hogy ilyenkor mit tehet a „szívtelen” szülő, hogy oldja a kínos jelenetet, és hogy megnyugtassa a gyermekét? Próbálkozik sok mindennel, igyekszik felidézni, mit tanácsolnak az ilyen helyzetekre a gyermeknevelés „doyenjei”.

Ám hogy az édesanyák leleményessége mennyire nem ismer határokat, tökéletesen példázza az az anyuka is, aki egy zseniális „hiszti leszerelős” trükkről lebbentette fel a fátylat a közösségi médiában. Módszere mellett szólhat az is, hogy végtelenül egyszerű kivitelezni; és a telefonodon kívül nem is lesz másra szükséged hozzá.

Szeretettel ajánlom ezt a módszert mindazoknak a sorstársamnak, akik hozzám hasonlóan nem kevés hisztit éltek meg már a gyermekeikkel különféle boltokban, áruházakban és egyéb, nyilvános helyeken.

Ne gondolj semmi bonyolult dologra, csupán ahelyett, hogy elsőre leteremtenéd a gyerekedet, hívd oda magadhoz, a kiszemelt tárggyal a kezében. Amikor a kislányom odajön, felteszem neki a kérdést, hogy ne csináljunk-e egy közös fotót róla és a játékról. Így ugyanis lesz egy olyan képünk, amit el tudunk küldeni, mondjuk a Mikulásnak. Aki a kapott felvétel alapján pontosan tudni fogja, mi a gyermek kívánsága, vágya. Figyeld csak meg, ha valami ilyesmivel győzöd meg, a hatás nem marad el"– mondja Barbara.

Nagyon bevált, nálunk legalábbis. Amióta ezt a módszert alkalmazom, a legkeményebb jelenetek el is maradoztak, a kisebb nyafogásokat pedig könnyebben és hamarabb le tudom szerelni” – teszi hozzá az édesanya.

Mit gondolsz? Szerinted is megér egy próbát?

Ezt az 5 dolgot nem teszik meg a magas érzelmi intelligenciájú szülők, ha hisztizik a gyerekük