Szuper gyerekprogramok a nyárra

Borítókép: Szuper gyerekprogramok a nyárra Forrás: Szélforgó
A nyári vakáció idején több időnk van nem csak a hétvégeken, de a hétköznapokon is családi programokat szervezni, illetve egy-egy távolabbi úti célt is be tudunk tervezni. Heti ajánlónkban ezért úgy válogattuk a programokat, hogy legyen köztük hétköznapi, hétvégi budapesti vagy környékbeli és egy távolabbi helyszín is. Reméljük, így mindenki megtalálja magának a tökéletes elfoglaltságot az elkövetkező napokra.

Nyári hétköznapok a városban

Bár szünidő van, de ez nem mindenkinek jelenti azt, hogy hétfőtől vasárnapig, június közepétől augusztus végéig a Balatonon vagy a vidéki nagyinál lebzsel. Állítólag jót tesz a gyerekeknek, ha unatkoznak egy kicsit, de ugye unatkozni sem lehet állandóan, így most néhány olyan hét közbeni programot ajánlunk, ami ilyenkor jól jöhet. Július végéig szerda délelőttönkét várják a gyerekeket kreatív foglalkozásra az Óbudai Kulturális Központban. Ugyancsak szerdánként, de délután, a terézvárosi Hunyadi téren rendeznek unaloműző programsorozatot kisiskolásoknak. Az Ezüsthegyi Könyvtárban pedig a rovarok világával ismertetik meg az 5-8 éves korosztályt három júliusi kedd délelőttön. Mindhárom program ingyenes.

Családi nap a laktanyában

Sokunk számára ismeretlen világ a katonai laktanyák világa, ahova egyszerű halandóként bejutni is lehetetlenség. Ha szeretnétek mégis megtudni, milyen egy ilyen hely, akkor július 2-a a ti napotok, ugyanis ekkor szerveznek családi nyílt napot a Budaörsi úti Petőfi Laktanyában, ahova most egy rövid személyazonosítás után bárki ellátogathat. A nap folyamán nem csupán a helyszínt ismerhetitek meg, de számos érdekes programmal, bemutatóval, gyerekkoncerttel és sok-sok játékkal is várnak. A program ingyenes.

Forrás: Szélforgó

Győrkőc – A gyerekfesztivál

Ezen a hétvégén kerül megrendezésre Győrben az ország egyik legnagyobb szabású, kizárólag gyerekeknek szóló fesztiválja. A péntek esti megnyitón a polgármester átadja a város kulcsát a gyerekeknek, akik vasárnap estig birtokba vehetik Győr minden zegét-zugát. A megnyitó estjén nagyszabású zenés mesejátékot láthattok, majd szombaton 10-től este 8-ig, vasárnap pedig este 6-ig vehettek részt a csodálatosabbnál csodálatosabb programokon. Minden 0-14 éves gyermek Győrkőc karkötőt kap, amellyel minden programot ingyenesen vehetnek igénybe.

Forrás: Szélforgó

Nyári hétvége a városban

Bár a szokásos hétvégi budapesti programdömping hiányzik, így is találunk egy-egy csemegét a fővárosi hétvégi gyerekprogram-kínálatban. Szombaton érdemes ellátogatni a soroksári Tündérkert Szabadidőparkba, ahol nem csak szuper vizes játszót próbálhatjátok ki, de a Tündérkerti Családi szombatok rendezvénysorozat utolsó előtt alkalmát is elcsíphetitek. A Magyar Zene Háza szabadtéri színpadán ugyancsak szombat délelőtt rendeznek ingyenes családi koncertet: itt a Brass in the Five szórakoztatja a közönséget Brass Cirkusz című előadásával. Vasárnap délelőtt a Margitszigetre érdemes kinézni, ahol a kolostorromoknál a Tabulatúra Zenekara hangszersimogató foglalkozásán vehettek részt. Mindhárom program ingyenes.

RAIN - Frissítő vízi cirkusz meleg nyári napokra

A Fővárosi Nagycirkuszban sokak örömére nyáron sem áll meg az élet, és egy rövid szünet után június 29-től ismét várják a közönséget. Aktuális műsorukban, amely a Rain - Esőcirkusz nevet viseli, az esőt idézik meg: a műsor cirkuszi imádság a békéért és a megtisztulásért, a kegyelemért és a megbocsátásért, hogy a világ egy szebb és jobb hely legyen, az emberek szívéből pedig úgy párologjon el a harag és gyűlölködés, ahogy a tavaszi zápor faleveleken megpihenő vízcseppjei az első meleg napsugarak hatására. Fontos lehet tudni, hogy sz előadásban a megszokottól eltérő fény- és hanghatások vannak, illetve a műsor jellegéből adódóan a nézők öltözékét is víz érheti. Az előadás hossza két és fél óra.

Forrás: Szélforgó

+ 1 tipp

Idén is összegyűjtöttük azt az 5 budapesti strandot, ahol a kánikulai napokon a legolcsóbban hűthetitek le magatokat.