Gólya love story: hatodszor tért vissza sérült párjához a dömösi gólyalány

Borítókép: Gólya love story: hatodszor tért vissza sérült párjához a dömösi gólyalány Forrás: Getty Images (delectus)
Szofi március 23-án délután tért vissza ismét röpképtelen párjához, Marcushoz, akivel eddig 22 fiókát neveltek fel közösen.

A történetet akár úgy is kezdhetnénk, hogy egyszer volt, hol nem volt egy gólyafiú, aki sok kalandba keveredett. 2016 áprilisában meglőtték, de a dömösi Madárpark és Természetvédelmi-mentőközpontban jó kezekbe került: megmenekült és új otthonra is lelt. Ott kapta a nevét is – a mentőközpont tulajdonosa és vezetője Marcusnak nevezte el.

Hamarosan kiderült, hogy nem fog tudni elrepülni Afrikába telelni. De 2017 kora tavaszán kapott egy fészekállványt, abban reményben, hogy egy gólyalány beköltözik hozzá. A szerelemre nem is kellett sokáig várni: Szofi jött, látott, és annyira megtetszett neki Marcus, hogy úgy döntött, vele marad. És bár ő minden ősszel Afrika felé veszi az irányt, tavasszal visszatér a szerelméhez. Ez idén is így történt, Szofi március 23-án 16h előtt immár hatodszor is visszaérkezett Dömösre az ő Marcusához.

A gólyapár eddig 22 fiókát nevelt fel. Azt, hogy idén hány taggal bővül a családjuk, és hogyan telnek majd a mindennapjaik, webkamerán követhetjük.

Most írhatnánk nagy szavakat az őszinte szerelemről, és a fél világon át is egymáshoz kötődő szerelmesekről, de inkább csak annyit mondunk, hogy teljesen odáig vagyunk Szofi és Marcus történetéért! Ha te is így érzel, oszd meg a barátaiddal is.

Forrás

A lenti galériában 9 könyvet ajánlunk erre a tavaszra.