7 szuper tipp, ha még nincs ihletetek: farsangi jelmez ötletek gyerekeknek

farsangi jelmez ötletek gyerekeknek Forrás: Getty Images
Következzenek a szerintünk abszolút cukiságdíjas farsangi jelmez ötletek gyerekeknek, amiket imádni fognak ők is, és mindenki más is.

„Anya, én idén tűzoltó leszek a farsangon! Nem is, inkább francia pék. Szuperhős. Űrlény. A hugi meg legyen szellemvadász! Fogtündér… inkább fogorvos. Vagy kisboci!”. Ahogy közeleg a farsang, a legtöbb családban elhangzanak hasonló felsorolások. Aztán szülő legyen a talpán, aki ebből kihámozza, hogy a gyerkőc minek akar öltözni igazából. De az is lehet, hogy még nincs igazán jó ötlete, ezért hallgat, amikor a farsangról kérdezed. Naná, hogy segíteni szeretnél neki, így hát lefogadnánk, hogy néhányszor már biztos „meggugliztad”, hogy farsangi jelmez ötletek gyerekeknek. Eltaláltuk?

Hogy ne kelljen a kismillió találatból neked kimazsolázni azokat, ami a gyerekeknek is tetszeni fog, meg mindenki másnak is, és elkészíteni sem olyan nehéz, most összeszedtünk hét szuper, kreatív DIY ötletet. Így még időben ki tudjátok választani a csoda farsangi jelmezt, és az el is készül az óvodai vagy iskolai farsangra.

Szuper, gyorsan elkészíthető farsangi jelmez ötletek gyerekeknek

Az egész picikkel még viszonylag könnyű dolgod lehet, hiszen egy szép színes, csillogós vagy vicces jelmezt örömmel viselnek majd a bölcsis farsangon. És ezeket nem is kell túlgondolni, sőt, az egyszerű dolgok sülnek el sokszor a legjobban!

Kislányok esetén például egy mini tortácska, azaz cupcake jelmez is szuper ötlet. Ezt nagyon könnyű elkészíteni: egy fehér, hosszú ujjú felsőre vagy body-ra textilragasztóval ragassz fel apró, színes golyócskákat. Ez lesz a cukorszórás. Alulra pedig jöhet egy vastag, fehér harisnya, és egy tüllszoknyácska. Hidd el, kislányod ebben ez az egyszerű, de nagyszerű jelmezben ki fogja akasztani a cukiságmérőt!

Kisfiúk esetében pedig nagy kedvenc az űrhajós, miért is ne öltözhetne ennek a gyerkőc? Elkészíteni könnyebb, mint hinnéd. Egy nagy fehér kartonlapra lesz szükséged, ami kicsit magasabb, mint a fiad. Ezen vágj ki egy négyzet alakú nyílást, amin kifér a gyerkőc feje, ez lesz az ablak. Tekerd fel henger alakúra, úgy, hogy a kicsi kényelmesen beleférjen. Majd készíts piros kartonból tetőt és szárnyakat az űrhajónak, a lángcsóva pedig tökéletes lehet például narancssárga krepp-papírból is!

Farsangi jelmez ötletek gyerekeknek: óvodások kedvencei

Egy öntudatos ovissal már nehezebb dolgod lehet, de arra talán rávehető, hogy lépjetek túl a megszokott dolgokon. A fiúknak nem muszáj kalóznak vagy lovagnak öltözni, a lányoknak pedig hercegnőnek vagy tündérnek. Lehetnek viszont cuki unikornisok (talán kevesebb lesz belőlük a farsangon, mint királylányokból), a fiúk pedig szuperhősök, egy kis csavarral.

Az unikornisjelmezt a legegyszerűbben úgy tudod elkészíteni, ha a gyerkőcre halványrózsaszín trikót és tütüt adsz. A szoknya derekához rögzíts egy szivárványszínűsálat, vagy ha több színben van otthon krepp-papír, az is tökéletes! Mehet egy hasonló dísz a hajába is, unikornisos fejpántja pedig ha nagy rajongó, akkor biztosan van is már otthon!

Az ovis kisfiúk pedig hatalmas sikert arathatnak, ha azt a pillanatot ragadják meg jelmezükkel, amikor Clark Kent épp Supermanné alakul. Ehhez lehet, hogy minden meg is van nálatok otthon: ünneplő szett, ami alá egy Superman-pólót adsz rá. Ha nagyon SOS a dolog (kapcsolódó cikk ötlet: https://www.evamagazin.hu/otthonom/sos_farsangi_jelmezek ), az egyszerű műanyag lencsés kellékszemüveget már nem is kell erőltetni.

A legszuperebb uniszex, villámgyorsan elkészíthető tipp: LEGO kocka!

A kisfiad és a kislányod és ugyanolyan jelmezt akar, és te már elvesztél a neten, hogy melyek a legjobb uniszex farsangi jelmez ötletek gyerekeknek? Akkor mondjuk a leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíthető, és egyben abszolút cuki tippet: LEGO-kocka! Kell hozzá jelmezenként egy nagyobb kartonpapír, néhány papír tojástartó vagy műanyag pohár, egy kis ragasztó, festék és a festékkel megegyező színű ruhák. Az elkészítés nagyon könnyű: a kartonra ragaszd fel az egyenlő részekre szétvágott tojástartókat, és ha megvan, ki milyen színbe öltözik, olyan színre fessétek le az így elkészült táblát. Öltöztesd őket tetőtől talpig a kiválasztott színbe, a nyakukba egy-egy szalaggal mehet a kész tábla, és már kész is vagytok!

Iskolai farsangi jelmez ötletek gyerekeknek

A nagyobb gyerekeknél most valószínűleg Wednesday Addams és az ő bizarr, de vicces világa a legmenőbb. A sötét hajú lányokra nem is kell más a Wednesday-jelmezhez, mint egy fehér galléros fekete ruha, sötét körömlakk, esetleg egy kis púder, hogy fehérebb legyen az arcuk. A szőkék pedig néhány színes holmival és a hajukba rögzített vékony, színes krepp-papír darabokkal megidézhetik Enidet, Wednesday szobatárs-barátnőjét.

A fiúknál pedig mindig menő a Star Wars, amit szintén nem muszáj túlgondolni, főleg, ha már csak pár nap van a farsangig. A gyerkőcöd tökéletes Obi Wan Kenobi lehet például egy barna kapucnis pulcsiban, amihez egy bővebb fehér inget, egy barna nadrágot és barna csizmát adsz rá. Azért Apa övét és az Öcsi játék fénykardját se felejtsétek el kölcsönkérni.