Újra gyereknek lenni, gyerekként önfeledten örülni – Egy hely, ahol minden kívánság teljesül

Borítókép: Újra gyereknek lenni, gyerekként önfeledten örülni – Egy hely, ahol minden kívánság teljesül Forrás: Familypark
Budapesttől mintegy két és fél órányi autóútra, a Fertő tó osztrák oldalán, Eisenstadt és Rust között várja kicsi, nagy és még nagyobb látogatóit egy igazi varázsbirodalom: a Familypark, Ausztria legnagyobb élményparkja, ahol a gyerek gyerek lehet, a felnőtt pedig újra gyermekké válhat. Gyere velünk és merüljünk el együtt ebben a varázslatos fantáziavilágban!

Ahol kicsi és nagy is felfedező útra indul

“Ez a hely tényleg elvarázsol. Itt valóban azt érzed, hogy újra gyerek lehetsz, együtt nevethetsz, sikongathatsz a gyerekeiddel.”- mesélte Endrész Tímea kolléganőm, aki a Mesélj Anyukám! podcast két másik műsorvezetőjével, Zubor Rozival, Lugosi Dórival és családjaikkal együtt töltött egy élménydús napot a Familyparkban.

A park elképesztően nagy és telis-tele van meglepetésekkel. 4 tematikus részből áll: a Kalandvárból, a Meseerdőből, a Tanyából és a Kalandszigetből. Érdemes mindegyiket végigjárni, mert mindenhol más élmények és izgalmak várnak rátok.

Forrás: Familypark
A Sárkányvasút

A Kalandvárban

„Mint egy lufi, amelyik a levegőben szállva tör az ég felé”- így érezhetjük magunkat a Ballonkörhinta színes léggömbjeiben utazva. A csodaszép, nosztalgikus Mesekörhintán pedig szelíden ringhatunk, foroghatunk a kabinok egyikében ülve.

Aki bátor, felpattanhat a Sárkányvasútra és tehet egy kört magasan a többi látogató felett, de vigyázat, a járgány csak akkor működik, ha szorgalmasan tekeritek a pedálokat!

Forrás: Familypark
A Ballonkörhinta

A Tanyán

A Tanyán ki lehet próbálni a malac hátán történő vasutazást, vagy az össze-vissza pörgő almavasutat és lehet traktorozni is. Nagy kedvenc az izgalmas Patkánymalom, a családi hullámvasút,amelyen lélegzetelállító utazási élmény vár rátok, szűk kanyarokkal, hirtelen irányváltásokkal, bukkanókkal és villámgyors zuhanásokkal.

A Tanyán járva ki ne hagyjátok a Hódvárat, Ausztria legnagyobb vadvízi hullámvasútját! Egy felvonó visz fel benneteket 17 méter magasra, innen száguldhattok a mélybe és landolhattok hatalmas csobbanással egy vízzel teli medencébe.

"A Hódvár vadvízi hullámvasútja egyértelműen az apukák kedvence lett, jó volt látni, hogy felnőtt férfiként kicsit ki tudtak lépni a munkás hétköznapokból és maguk mögött hagyták a munkát, a stresszt és ugyanúgy élvezték a száguldást, a kalandot, mint a gyerekeink. Már ezért is megérte eljönni ide."- mesélte Zubor Rozi.

Forrás: Familypark
A Hódvár, Ausztria legnagyobb vadvízi hullámvasútja

Igazi kalandoroknak készült az Alpesi jódli is. Szerkezete segítségével 8 méteres magasságból, szabadesésben zuhanhattok a mélybe. Az élménytől ti is garantáltan jódlizni kezdtek majd!

Nagyfiúk, figyelem! Ki akar traktort vezetni? Akinek a lába eléri a pedált, a traktorokkal körbeutazhatja a parasztgazdaság egész területét!

"A kisfiaink teljesen megőrültek a traktorozásért. Azok a csillogó szempárok! Fantasztikus volt látni, ahogy ez a fantáziabirodalom teljesen beszippantotta őket és érdekes, a telefon, amit máskor órákon át képesek lennének nyomkodni, ha hagynánk, egész nap még csak szóba sem került."- meséli Endrész Timi.

Forrás: Familypark
Istenek hullámvasútja

A Kalandszigeten

A Kalandszigeten vízi játékok várnak titeket: a krokodilos vízi hullámvasút, az óriási Templom-csúszda és a méretes sárkány hajóhinta, ami a park egyik népszerű attrakciója.

Következhet a bátorság próba? Akkor irány az Istenek hullámvasútja! Aki felmerészkedik rá, annak jutalma a lélegzetelállító kilátás a Fertő tóra, mielőtt az utazás a mélybe vezetne. A meredek út lefelé a több irányváltásnak és kanyaroknak köszönhetően a hullámvasutat garantáltan a Familypark egyik legizgalmasabb attrakciójává varázsolja.

Forrás: Familypark
Leonardo repülő szerkezete

Hódítsátok meg az eget és szálljatok be Leonardo repülő szerkezetének egyik repülőjébe! Olyan szabadnak érzitek majd magatokat mint egy madár, a mozgatható szárnyak segítségével ugyanis a repüléseteket magatok tudjátok irányítani.

A Krokópálya sokak nagy kedvence: egy krokodilban ülve ringatózhattok egy vízi csatornán haladva, majd egy lift emel fel a víz feletti viaduktba, ahonnan nagy csobbanással zúghattok le a vízbe.

"Amikor megkérdeztük a gyerekeket, nekik mi tetszett a legjobban, nem tudtak választani, csak sorolták és sorolták az aznapi élményeiket. De azt azért mindannyian megemlítették, hogy nagyon mulatságosnak találták, ahogy apa meg anya sikítoztak, ugrándoztak, pattogtak a különböző attrakciók kipróbálása közben."- mesélte a kis csapat.

Forrás: Familypark
A Krokópálya

A Meseerdőben

A Meseerdő a Familypark legrégibb része, amelyet több mint 50 évvel ezelőtt alapítottak. Itt találkozhattok a leghíresebb mesefigurák életnagyságú alakjaival, például Hófehérkével és a hét törpével, vagy Jancsival és Juliskával. Van itt elvarázsolt kastély és mini vonatokra, kisautókra is fel lehet ülni.

Forrás: Familypark
A Meseerdőben

A sok kaland után megéheztetek? A park területén van miből válogatni: 19 vendéglátóhely igyekszik kicsik és nagyok minden igényét kielégíteni, ügyelve a különböző ételérzékenységekre is. Több étteremben is gondolnak a babákkal érkezőkre, a bébiételek melegítésére kihelyezett mikrohullámú sütők állnak rendelkezésre.

"Már vége? Ezt kérdeztük a nap végén mindannyian. Mert olyan fantasztikus élmény volt a Familyparkban töltött nap, hogy mindannyian sajnáltuk, hogy véget ért. De elhatároztuk, hogy amint lehet, visszatérünk!"- jelentette ki egyöntetűen a csapat.

Tudtátok? A 3 év alatti gyermekek szüleikkel együtt ingyenesen használhatják az egyes attrakciókat és 3 éves kor alatt nem kell belépőt fizetni!

Meggyőztünk Benneteket? Akkor irány a Familypark és a kalandok!