Ezért jó, ha engedsz az első kisállat kérdését illetően

Borítókép: Ezért jó, ha engedsz az első kisállat kérdését illetően Forrás: Getty Images
Senki sem halt még bele egy aranyhalba, vagy egy törpehörcsögbe. Nem igaz?

Sok oka lehet, hogy nincs otthon háziállata az embernek: például allergiás, nincs rá ideje, a gyerekkel össze nem egyeztethetőnek tartja, vagy szimplán csak nem kíván utána is takarítani. Ez mindaddig szép és jó, amíg a gyerekünk fel nem cseperedik annyira, hogy igazán elkezdik érdekelni az állatok, és már-már bérletet válthatunk a különböző állatsimogatókba és vadasparkokba, hogy minél több állattal megismerkedhessen a kicsi. Na de mi van akkor, amikor először fejezi ki valamilyen kisállat iránti vágyakozását?

Persze az ember nem fog mindent eldobni és rohanni a kisállat kereskedésbe egy kibírhatatlan hangú papagájért, vagy egy ékszerteknősért, de azért idővel elgondolkozik rajta, hogy a kisállatnak igenis nagy szerepe lehet a gyerek fejlődésében.

Félreértés ne essék, senkit nem kívánunk rábeszélni az állattartásra, inkább csak szeretnénk felvázolni néhány szempontot arról, hogy miért is jó, ha egy kisgyerek tarthat otthon egy állatkát, és ha már így van, akkor milyen szempontok szerint érdemes mérlegelned a választást és a vásárlást.

Így válassz első kisállatot a gyereknek: