Erdei zsongással vezessétek le a hirtelen jött iskolakezdést!

Borítókép: Erdei zsongással vezessétek le a hirtelen jött iskolakezdést! Forrás: Pexels/Irina Iriser
Ha valamennyire belerázódtatok az új iskolaévbe, ha a gyerek most kezdte a bölcsit, az ovit, az iskolát és a nagy megpróbáltatás után szeretnétek egy kicsit kiengedni, vagy ha csak egyszerűen egy kellemes hétvégére vágytok, ismét remek ötletekkel szolgálhatunk, mert ezen a héten is a legjobb családi programokat válogattuk össze nektek.

Erdei zsongás családi nap

Szeptember 17-én, szombaton 10 órától 17:00 óráig ingyenes természetismereti családi napon vehettek részt a csodálatos Gödöllői Erdészeti Arborétumban, amelyet ma már Gödöllői Arbo-parknak hívnak hivatalosan. A program lényege, hogy a park tisztásain különféle programok várják a látogatókat. A Maci tisztáson például főzőviadal zajlik majd, a Róka tisztáson őshonos háziállatokkal ismerkedhettek meg, a Szarvas tisztáson pedig a vadállatokról tudhattok meg egyet s mást. A Völgy színpadon zenés előadást nézhettek. A tisztások között kisvonat szállítja az utasokat.

Forrás: Szélforgó

Bartók Feszt

A Bartók Feszt arra született, hogy egy fesztivál keretei között megmutassa meg azt, mit is foglal magában a Bartók-negyed kezdeményezés. A fesztiválon egész napos gyermekprogramokkal is készülnek a legkisebbeknek is, köztük számos olyannal, melyek a játék eszközeivel járják körül a társadalmi tudatosság témaköreit. Az idősebb gyerekek közösségi workshopokon, társadalmi témájú programokon és kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt a fenti témákhoz kapcsolódva. Délutántól megtelik a nagyszínpad és a tánctér és Budapest prominens zenei alkotóival ünnepelhetitek meg, hogy milyen fantasztikus városban élhettek így, együtt.

Forrás: Szélforgó

Dömösi Zöld Forgatag

Dömösön a hajóállomással szembeni területen idén is megrendezésre kerül a Duna-Ipoly Nemzeti Park népszerű, ingyenes családi rendezvénye, a Dömösi Zöld Forgatag. A nap folyamán megismerhetitek a Dunakanyar természeti értékeit, részt vehettek természetismereti vetélkedőn, kézműves foglalkozásokon, népi játékokban vagy kipróbálhatjátok a kajakozást, kenuzást is. Lesz Cincér Piac, ahol helyi, illetve Nemzeti Parki Termék védjegyet elnyert termékek vására várja a látogatókat. A nap folyamán hallgathattok meséket, részt vehettek halbemutatón, valamint választhattok egy nehezebb túra és egy könnyebb Duna-parti séta között.

Forrás: Szélforgó

Budapest köszönti a Girót! – ingyenes finisszázs hétvége

Végéhez ér a Vármúzeum kiállítása, amely elsősorban kultúrtörténeti szempontból világította meg egyrészt az olasz kerékpársport legnagyobb versenyének, másrészt a magyarországi országúti kerékpározás főbb eseményeinek hátterét. A kiállítás lezárásaként ingyenes finisszázs hétvégét szervez a múzeum, amelyen mind az idősebb, mind a fiatalabb korosztály talál majd érdekes programokat. Gyerekeknek lesz például QR kódos „Drótszamár idomár” játék, óriás színező, biciklis kitűzőkészítés, de vasárnap kipróbálhatják a kerékpáros akadálypályát is az Oroszlános udvaron.

Forrás: Szélforgó

Cifra Palota a Müpában

Ha vasárnap, akkor ismét Cifra Palota! A Müpa sokszínű családi sorozata egész délelőtt inspiráló kulturális környezetben, kreatív és művészeti programokkal várja a kicsiket és nagyokat az épület minden szegletében. Minden héten szuper programok az egész családnak: interaktív zenés, tánc-, és meseelőadások, kreatív és képzőművészeti foglalkozások, készségfejlesztés, zenei nevelés, játékos újrahasznosítás.

Forrás: Szélforgó