Ezt a nevet én akartam a gyerekemnek adni! Kösz, hogy elloptad! – Mi van?

Borítókép: Ezt a nevet én akartam a gyerekemnek adni! Kösz, hogy elloptad! – Mi van? Forrás: Getty Images
Hogy tényleg ekkora dráma legyen egy keresztnév miatt?

Na ne, az nem lehet, hogy valakinek ellopod a nevét, ugyanis nem létezik olyan, hogy egy név kizárólag egy emberé lehet. Kivéve persze Beyoncé lányát, Blue Ivy-t, akinek az énekesnő édesanyja levédette a nevét. (Ez teljesen komoly – a szerk.) Szóval, ha visszatérünk egy pillanatra a realitás talajára, akkor úgy hiszem, beláthatjuk, hogy akkor sem történik az égvilágon semmi, ha például egy családban vannak azonos nevű emberek.

Gondoljunk csak az apáról fiúra szálló keresztnevekre, vagy akár az egy osztályba járó 3 Petire és 2 Annára! Tehát akkor ez nem okozhat gondot, hiszen épp ezért vannak vezetéknevek, hogy meg tudjuk különböztetni egymást. Hát egy nagy francokat nem! Az egyik párnak a baráti társaságunkból 5 éve született kisfia, előbb, mint hogy egy másik barátunknak összejött volna a bébi.

Forrás: GettyImages

Utóbbi leendő anyukának mindig is tetszett a Zsombor név, és ezt többször is megjegyezte a társaságban, amikor szóba kerültek a gyereknevek. Azonban amikor 5 évvel ezelőtt a másik párosnak megszületett a kisfia, hogy, hogy nem, bizony a Zsombor nevet adták neki.

Ekkor lehettem fültanúja az úgymond „eszmei szerző” kiakadásának a telefonban:

Ezt a nevet én akartam a gyerekemnek adni, ezek meg simán ellopták!
fröcskölődött a vonal másik felén.

Napokig, mi több, talán hetekig alig kaptam szikrát, és még most is ugyanúgy nem értem, miként gondolhatta, hogy kisajátíthat egy nevet. Csak hogy kerek legyen a történet, azt még elmesélem, hogy 4 évvel később, azaz tavaly végre az ő Zsombor fiuk megérkezett, és nem, nem mondtak le erről a névről a társaság másik Zsombeszának javára. Miért is kellett volna? Csak a körítés nem tetszett. A férjemmel otthon mi „első” és „második” Zsomborként emlegetjük a gyerekeket, hogy tudjuk épp melyikről beszélünk. De ennél nagyobb bajunk sose legyen, nem igaz?