Életmentő tipp városnézésre, utazásra ovis gyerekkel

Borítókép: Életmentő tipp városnézésre, utazásra ovis gyerekkel
Bár a nyárnak vége, és a legtöbben beukckózunk otthonunba, azért még többen nekiindulnak egy-egy hosszú hétvégére a családdal, akár az országon belül várost nézni. Megosztom Veletek a mi trükkünket, ami megmenti a hosszúra nyúlt városnézéseket, programokat, amiket a gyerekeinkkel szoktunk csinálni.

Azt hiszem, akinek óvodás vagy kis iskolás korú gyereke van tudja, hogy a kezdeti lelkesedés korán alább marad, amikor kezdik megunni a városnézést. Az első épületek esetleg különlegesebb járművek még izgalmasak, de aztán jön a “fáj a lábam, éhes vagyok, szomjas vagyok és pisilnem kell” rész. Erre dolgoztunk ki egy technikát a férjemmel, ami mindig tovább lendíti a gyerekekeinket a nehezebb pontokon.

Először az autóban kezdtük el játszani, mert ugye annak a monotonitása is egy bizonoys kor felett, már nem lefárasztja a gyerekeket, hanem szimplán nyűgőssé teszi. Beszereztünk egy autós játékot, ami abból áll, hogy mindenki kap kártyákat, amin bizonoy tárgyak, járművek, természetijelenségek és egyéb útközben látható elemek láthatóak. És ezeket kell keresni út közben. Ez annyira megtetszett a kicsiknek, hogy úgy gondoltuk, miért ne ültethetnénk ezt át városi programokra?

Gyorsan eszembejutott, hogy szimplán azért mert méterenként a kártyákat szedném össze utánuk, szóval inkább csináltam nekik a legutolsó utazásunkor pár laminált A/4-es bingószerű keresgélő oldalt. Az amerikai ‘ I spy with my little eye” verziója ez, megnéztem előre az adott városban milyen látványosságokat lehet látni, beletettem ezekből párat és kiegészítettem olyan elemekkel, amiket biztosan fogunk látni pl.: lépcső, motor, kutya stb.

Forrás: Gőbel-Szabó Szandra ( @szanszab)

Mivel mi most pótoltuk a nyári nyaralásunkat, így nem csak városokban lébecoltunk készítettem ilyen lapokat a gyerekeknek piacra, tengerpartra is és nem egyszer megmentette a kialakuló káosz hangulatot, nyűgősséget. Éttermekben nem mesét néztek, amíg készült az étel, hanem elmentem velük keresgélni a lapokon található elemeket, szóval többször kihúzott minket a pácból ez a pár A/4-es lapocska.

Ajánlom mindenkinekinek, aki kisgyerekkel utazik, nagyobbaknak már lehet számolni is miből mennyit találnak, lehet zászlókat keresni, karaktereket vagy akár már az angol szavakkal is próbálkozhatnak!

Ha Neked is szükséged lenne egy szuper Bingora, szeretettel ajánlom Endrész Timi kolléganőm ingyenesen letölthető játékát, amit nyáron készített az utazásukhoz.

Ha szerettek utazni télen-nyáron nézegessétek meg, hogyan lehet okosan utazni!