JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Eldöntöttem: nem akarok több gyereket! Mesélj, Anyukám!

Borítókép: Eldöntöttem: nem akarok több gyereket! Mesélj, Anyukám! Forrás: Fotó: Marossy Judit
Meghozni a döntést, hogy nem szeretnénk több gyermeket nem mindig a könnyű. A termékenység elgyászolása, elfogadni azt, hogy nem születik több gyermekünk fájdalmas is lehet. Azt mondják, egy nő két dologért tenne meg bármit: azért, hogy legyen gyereke és azért, hogy ne. De mi lehet az a bármi? Erről is szól a Mesélj, Anyukám! podcast legújabb epizódja.

Meghozni a döntést, hogy nem szeretnénk több gyermeket nem mindig a könnyebbik út. A termékenység elgyászolása, elfogadni azt, hogy nem születik több gyermekünk fájdalmas is lehet. Azt mondják, egy nő két dologért tenne meg bármit: azért, hogy legyen gyereke és azért, hogy ne.

Mert van olyan szituáció, élethelyzet, amikor nem alkalmas egy kisbaba érkezése, és eljön az a pont is, amikor kerek egésznek érezzük a családunkat.

És mi lehet az a minden?

A Mesélj, Anyukám! podcast legújabb epizódjában műsorvezetőink őszintén vallottak a ma még talán tabunak számító témában érzéseikről. Lugosi Dóri négy gyermek születése után, férjével közösen hozta meg azt a döntést, hogy Áron vazektómiát végeztet magán. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az orvos elvágja az ondóvezetéket, ami a férfi hímivarsejtjeit hordozza, ezzel a módszerrel pedig megakadályozza, hogy a sperma elhagyja a férfi testét, és terhességet okozzon. Ma ez már rutinműtétnek számít, mégis sok a tévhit ezzel kapcsolatban. A női sterilizáció is szóba került, de hogy miért döntöttek Áron elköttetése mellett, megtudjátok a következő epizódból.

Az új részt akár már most rögtön itt (alább) vagy Google Podcasts-on, Apple Podcaston esetleg a Spotify-on keresztül is meg tudjátok hallgatni!

Ha még nem elég belőlünk, kövessetek minket TikTokon vagy az Instagramon, de Facebookon szintén Mesélj, Anyukám! néven megtalálható zárt csoportunkhoz is csatlakozhattok!

Vagy ha szeretnétek, e-mailt is írhattok nekünk az [email protected] e-mail címre.

Ha pedig tetszik, amit csinálunk, értékeljétek, likeoljátok és osszátok meg tartalmainkat
és

mindenképp szóljatok másoknak is, hogy minden hétfőn új adással folytatódik a Mesélj, Anyukám!