JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Egy dadus szerint csak két dolog kell és 12 órát alszik a gyerek

Borítókép: Egy dadus szerint csak két dolog kell és 12 órát alszik a gyerek Forrás: Getty Images (Thanasis Zovoilis)
Tényleg ilyen egyszerű? Egy brit dadus szerint mindössze ezt a két dolgot kell betartani ahhoz, hogy a gyerekek és a szülők is át tudják aludni az éjszakát.

Nem Mary Poppins, nem is Nanny McPhee, hanem egy bizonyos Sophie Middleton, más néven a The Night Night Nanny mesélt a Daily Mailnek arról, mi a titka annak, hogy a gyerekek akár 12 órát aludjanak, és ne ébredjenek fel közben. Így ők és a felnőttek is nyugodtan tudjanak aludni éjjel.

A dadus 10 éve van a szakmában, és neki is van két gyereke – azt mesélte a lapnak, hogy szerinte mindössze két dolognak kell ahhoz teljesülni, hogy a sokunknál álmokba illő 12 óra alvás meg is valósuljon.

Sophie szerint fontos egyrészt a napirend. Legyen ritmusa a gyerekek életének, minden este 7-kor feküdjenek, reggel pedig 7-kor keljenek. Másrészt pedig töltsenek kellő időt a lefekvéshez készülődéssel, és érezzék jól magukat az ágyban.

Működik vagy nem működik?

Ez persze sokak szerint biztosan nem működik, ha a gyerek beteg, jön a foga, vagy egyszerűen csak nyűgös, a hisztikorszakról nem is beszélve. Mások nincsenek is otthon még este 7-kor (főleg nyáron), megint mások pedig nem akarják kizárni a család életéből a gyerekeket azzal, hogy már 6-kor el kell kezdeniük lefekvéshez készülődni, míg a nagyobbak vacsoráznak, társasoznak, várják haza Apát.

És vannak, akik arra hívják fel a figyelmet, hogy minden gyerek más. Sophie-nak talán szerencséje volt, mert az ő gyerekeinél működött a rendszer, másoknál nem biztos, hogy működne. „Nem derül ki a cikkből, hány évesek a lányai, és mennyi idősek voltak, amikor először sikerült elérni náluk, hogy átaludják az éjszakát” – írja az RTL.hu.

Mi a magunk részéről úgy gondoljuk, a dolgok nem feketék vagy fehérek, de azért ezt a két egyszerű tippet néha érdemes lehet bevetni – hátha összejön az éjszaka végigalvása, legalább egyszer-egyszer.

Forrás

A lenti galériánkban 5 bizonyítékot mutatunk arra, hogy miért is tesz jót a különalvás a pároknak.