Föld Napja, Tavaszköszöntő fesztivál, Rendőr- és Tűzoltónap - Mindez csak Rátok vár a hétvégén!

Borítókép: Föld Napja, Tavaszköszöntő fesztivál, Rendőr- és Tűzoltónap - Mindez csak Rátok vár a hétvégén!
Ez a hét komoly feladat elé állított bennünket, hiszen jobbnál jobb családi programok, izgalmasabbnál izgalmasabb fesztiválok zajlanak az elkövetkező napokban. Nem volt könnyű a választás, de próbáltunk ezen a héten is úgy válogatni, hogy mindenki találjon ízlésének és érdeklődésének megfelelő programot. Lássuk a heti kínálatot!

Föld napja a Pálvölgyi-kőfejtőben

A számos Föld Napja alkalmából rendezett esemény közül elsőként a Pál-völgyi Kőfejtőben szombaton megrendezésre kerülő családi napot ajánljuk a figyelmetekbe, ahol az egész család talál magának testreszabott programot. Részt vehettek Tóth Gábor solymász humoros, ismeretterjesztő, élő állatokat bemutató előadásán, megtudhatjátok, hogyan csökkenthetitek az általatok termelt hulladékot, betekintést nyerhettek a „legyél te is jó gazdi” programba és természetesen ebben az évben sem maradhat el a népszerű barlangi mentési bemutató. A részvétel ingyenes.

Forrás: Szélforgó

Föld fesztivál az Állatkertben

A Fővárosi Állat- és Növénykert idén is megrendezi az immár hagyományosnak számító, évről-évre közel ötvenezer látogatót vonzó Föld Fesztivál rendezvénysorozatát, amelyre 2023-ban április 21-én, 22-én és 23-án kerül sor. A péntektől vasárnapig zajló állandó programok során a látogatók találkozhatnak a Vadállatmentő Központ állataival, megtudhatják, miért olyan fontos a talaj és a benne élő állatok és növények. Változatos programokon keresztül tanulhattok a biodiverzitásról, a fenntartható értékekről és az újrahasznosítás fontosságáról.

Forrás: Szélforgó

Szent György-napi tavaszköszöntő fesztivál Óbudán

Szent György-napra idén az Óbudán megrendezésre kerülő 26. Szent György-napi sokadalom, vásár és művészeti találkozót választottuk. A szombati esemény alkalmával az Óbudai Waldorf Iskola veszi birtokba a Fő teret, s az ország számos Waldorf Művészeti csoportjának és intézményének közreműködésével muzsikával, tánccal, kézműves kirakodóvásárral s az óriás sárkány legyőzésével köszöntik a tavaszt. A rendezvényen a Szent György-nap kulturális hagyományait megidéző, hagyományéltető művészeti programok, játékok, koncertek és színházi előadások, a Szent György-legenda bemutatása, kiállítások, kerekasztal beszélgetések, pedagógiai műhely, és számos Waldorf művészeti produkció várja a közönséget.

Forrás: Szélforgó

Országos Rendőr- és Tűzoltónap

A kisgyerekes családok körében minden bizonnyal a legnépszerűbb program ezen a hétvégén a X. Országos Rendőr- és Tűzoltónap lesz, amikor április 22-én, szombaton újból izgalmas közösségi térré alakul a fővárosi Városliget. Az ünnepség 8 óra 45 perckor a tűzoltójárművek látványos felvonulásával veszi kezdetét, majd ezt követően két színpadon váltják egymást a fellépők. 15 óra 30 perctől a Tűzoltószínpadon Végvári Ádám ad koncertet. Az ügyességi játékokkal, arcfestéssel, roncsvágással és tálcatűzoltással is színesített rendezvényen a látogatók a hivatásos élet kulisszái mögé is betekintést nyerhetnek.

Forrás: Szélforgó

Tájházak napja

A Magyarországi Tájházak Szövetsége immár XI. alkalommal kezdeményezett felhívást a Tájházak Napja címmel, a Szent György napjához közeli hétvégére, ami idén április 22-23-ra esik. Országszerte számos programmal várják a tájházak a látogatókat. Hogy csak néhányat említsünk a széles kínálatból: az Ecseri Szlovák Tájházban a látogatók megtekinthetik az Ecseri lakodalmast, amelyet csak kiemelkedő ünnepi alkalmakkor mutatnak be a településen, a budafoki Barlanglakás Emlékkiállításban az Aranyalma Páros hangszersimogatóval egybekötött koncertjén vehettek részt, Gyömrőn a Gyömrői Önkéntes Tűzoltó Egyesület 20. századi emlékeivel ismerkedhettek meg, Kiskunmajsán pedig a kenyérsütés rejtelmeivel.

Forrás: Szélforgó

Ha pedig hétvégén inkább kirándulnátok, hoztunk nektek pár szuper úti cél tippet!