Borítókép: Az ünnepek alatt is csak a gyerekek miatt vagyok hajlandó elviselni az anyámat Forrás: Getty Images

Az ünnepek alatt is csak a gyerekek miatt vagyok hajlandó elviselni az anyámat

Nem lenne fair a gyerekeimet büntetni azért, mert én nem jövök ki az anyámmal. Ők (még) jóban vannak, igénylik a Nagyi társaságát. Ezért aztán kialakítottam egy szokásrendszert, szigorú keretekkel; amit betartva ő is, a gyerekek is boldogok és még nekem se esik nehezemre ezt fenntartani. Karácsonykor is átjöhet, de csak akkor, ha a szabályaim szerint játszik.

Nem most kezdődött. Az anyámmal már egy jó ideje feszült a kapcsolatunk. A helyzet mostanra odáig fajult, hogy már nem igazán tudok megbízni benne. Rendszeresen kibeszél a hátam mögött. Imádja a saját hangját hallgatni; ha mesélsz neki valamit - hogy veled ez és ez történt - biztos lehetsz benne, hogy a következő pillanatban magához ragadja a szót és mond valami olyat, amivel igyekszik túllicitálni. Ha pedig megbetegszel, akkor ő hirtelen még betegebb lesz nálad.

Mindenkit manipulál, kihasznál: amikor még följárkáltam hozzá, nem volt olyan alkalom, hogy ne kért volna arra, csináljak meg valamit a lakásában. Neki persze soha nem jutott eszébe megkérdezni, hogy esetleg ő segíthetne valamit, amikor nálunk van. Ennek fényében talán jobban érthető, miért érzem magam rosszul a társaságában.

Az évek során megtanultam, hogy tartsam magam tisztes távolságban tőle; hogy csak a lehető legkevesebb időt kelljen eltöltenem a társaságában.

A gyerekeim ugyanakkor nagyon szeretik, nagyon szívesen vannak vele. Nem lenne tisztességes, ha rajtuk csattanna, hogy Anya nincs jóban a Nagyival. Mert bár követett el hibákat és bakikat a múltban, mégsem tartom jogosnak, hogy ezért fosszam meg őket a nagymama-unoka kapcsolattól. Elvégre mindenki megérdemel egy második esélyt! Úgyhogy kidolgoztam néhány olyan alapszabályt, amit betartva én is, a gyerekek is és anyám is boldog. Elárulom, mik ezek.

5 alapszabály, ami segít, hogy elviseljem az anyámat - csakis a gyerekeim kedvéért

Éva Advent 2022

Éva Advent 2022

MEGRENDELHETŐ MOST INGYENES KÉZBESÍTÉSSEL!

November 28. és december 4. közöttiötti megrendelés esetén a magazint december 9-én kapod kézhez.

További szállítási dátumaink:

  •  megrendelés: 2022.12.05-2022.12.11.-ig, szállítás: december 16.

 

875 Ft

1095 Ft