Borítókép: Az apám fizetséget akar az unokázásért Forrás: Getty Images

Az apám fizetséget akar az unokázásért

Sokak szerint csak egy ízetlen poén akart lenni, a fiatal anyuka viszont képtelen továbblépni rajta. Szerinte az apja ugyanis egyáltalán nem viccnek szánta, hogy pénzt kérjen az unokázásért.

„A szüleim egyik délután is átjöttek hozzánk, ebben nincs is semmi rendkívüli, gyakran teszi szerencsére. A kislányom imádja őket, különösen a nagyapját; folyton csak rajta lóg és vele akar játszani” – kezd bele a történetbe az anyuka, aki egy "mami fórumon" öntötte ki a lelkét.

„Ám egy kis idő elteltével látom, hogy Apu egyszer csak abbahagyja a plüssök fésülgetését, föláll a kislányom mellől és közli, hogy ő akkor most megy a bankba, hogy fölvegye a fizetését. Mégis milyen fizetésedet, Apa? – kérdeztem vissza, kissé összezavarodva. Hát ezért – feleli, miközben a gyerekre mutat. Cserébe, hogy játszottam vele – tette hozzá.

Nagyon megbántódtam. Mégis hogy mondhat ilyet?

Talán sajnálja az idejét a kislányunkra? Ha viszont megfizetjük, akkor leül mellé játszani? Lehetséges, hogy én reagálom csak túl a dolgot?” – szegezte a magát megszégyenítve érző anyuka a kérdést az anyukatársaknak.

Legtöbbjük arról próbálta meggyőzni, hogy az apja biztosan csak viccelni akart; egyértelmű, hogy csak poénnak szánta a valóban kicsit ízetlen beszólást. „Szó sincs róla, abszolút láttam rajta, hogy teljesen elege van; még epésen hozzá is tette, hogy (a gyerekem) miért nem játszik el egyedül, vagy néha a nagyanyjával is. Majd fogta magát és elviharzott egy sétára” – válaszolta ezekre a felvetésekre a felháborodott édesanya.

„Akármilyen furcsa - és kérlek, ne érts félre - de egy picit irigykedem.

Az én szüleim nagyon távol élnek tőlünk, anyósomék pedig egész egyszerűen nem kíváncsiak az unokáikra; egész pontosan csak bizonyos keretek között: például, ha mi leszállítjuk őket a nyaralójukba. De lehetőleg azt is csak 2-3 napra. Az egész nyári szünetből...

Már a gyerekek se igazán akarnak menni hozzájuk, ami érthető is, hisz nincsenek jelen a hétköznapjaikban, nincs különösebb kapcsolatuk. Neked legalább ott vannak a szüleid! Remélem, Apukád átgondolja azért, amit mondott; még ha tényleg viccnek szánta, akkor is - és hogy nem vesztek össze véglegesen emiatt. Nagyon nagy kár lenne” – kommentelte egy másik anyukatárs.

Kendőzetlenül őszinte, csípős beszólások nagymamáktól