Anyósom ellopta életem egyik legfontosabb pillanatát

Borítókép: Anyósom ellopta életem egyik legfontosabb pillanatát Forrás: Getty Images
Nem feltételezem, hogy szándékosan; mégis olyat tett a 14 hónapos lányunkkal, amit nagyon nehezen tudok lenyelni. Frusztrál, hogy úgy érzem, elvett valamit tőlem. Egy fiatal anyuka kifakadása.

„Mindenekelőtt szeretném, ha tudnátok, nagyon hálás vagyok azért, hogy a nagyszülők ennyit segítenek a baba körül! Borzasztóan vágytak már unokára, a mi picikénk nekik az első. Hatalmas segítség, hogy hetente egyszer átjönnek hozzánk, vigyáznak rá, sétálni viszik; ilyesmik; én pedig addig is megpróbálom magam utolérni a házimunkában.

Történt viszont egy olyan dolog, ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni és kíváncsi lennék a véleményetekre is, ti hogy látjátok a dolgot. Anyósom ugyanis a napokban gondolt egyet és a 14 hónapos kislányunkat fagyizni vitte.

Ezzel önmagában még nem lenne semmi problémám, az egyetlen „aprócska” gondom az; hogy a pici még soha életében nem evett fagyit. Lehet, hogy én vagyok nevetséges, hogy ekkora jelentőséget tulajdonítok ennek a sokak számára apróságnak tűnő dolognak; de nekem ez egy arculcsapás.

ÉN akartam élete első fagyiját megkóstoltatni a kislányommal, de legalábbis ott akartam lenni, amikor ez megtörténik.

Tudjátok, vannak azok a bizonyos mérföldkövek; amikor például először feláll, elindul, kimondja az első szót; ilyesmik. Nekem majdnem ilyen fontos (lett volna) a pici első fagyizása.

Annak ellenére, hogy borzasztóan zavar és frusztrál a dolog, nem tervezem, hogy előhozakodom vele. Megbántani sem szeretném anyósomat, és azt se akarom, hogy hálátlannak tűnjek. Viszont úgy érzem, megfosztott ettől a nagy pillanattól; a kislányomnak már nem lesz több első fagyija az életében. Ezen ventillálok már napok óta. Nyugodtan mondjátok meg őszintén, mit gondoltok" - szegezte az online közösségnek a kérdést a fiatal anyuka.

A kommentelők többsége nem értett vele egyet és azon a véleményen volt, hogy ne aggódja túl a dolgot, hiszen soha nem fog tudni minden egyes percet a gyerekével tölteni. Mindig is lesznek, lehetnek olyan nagy „első” pillanatok, amikről ugyan „lemarad”; cserébe viszont ott lesz az a másik ezer, amikről meg nem.

Jobb a békesség - galériánkban tippeket adunk, hogyan ápolj jó kapcsolatot anyósoddal!