Borítókép: Addig nem lesz következő gyerek, amíg a férjem erre se hajlandó Forrás: Getty Images

Addig nem lesz következő gyerek, amíg a férjem erre se hajlandó

Hordd ki, szüld meg, neveld mindkettőt és közben menj is vissza dolgozni, még ha nem akarsz, akkor is – mert a párod közli, az ő munkahelyén „nem szokás”, hogy a férfi maradjon otthon a babával. Egy csalódott feleség sztorija, aki cserébe viszont bekeményített.

„Van már egy gyerekünk; ő is, én is szeretnék még egy babát, egy kistesót. Nem ezzel van a problémám. Viszont sajnos úgy áll a helyzet, hogy a minimális szülési szabadságot tudnám csak kivenni, egy nappal se többet. Nem igazán tudnék a babánkkal itthon maradni hosszabb távon, pedig olyan nagyon szeretnék. Amikor ezt szóba hoztam a férjemnek, kerek-perec kijelentette, ő márpedig nem lesz hajlandó itthon maradni a babával, mert ez nálunk nem szokás" - fakadt ki egy anyuka a közösségi felületén.

"Megmondom őszintén, én erre nagyon begurultam és beolvastam neki.

Közöltem vele, ha tényleg így gondolja, akkor itt addig nem lesz másik gyerek, amíg nem lehetek főállású anyuka, a kicsi ovis koráig.

Vagy pedig komolyan beszáll és kiveszi a részét a gyereknevelésből. Máskülönben ez nem fog működni. Tudjátok, erre mi volt a reakciója? Az, hogy az én hozzáállásommal van a baj, ami szerinte mérgező. Ennyibe maradtunk. Tényleg velem van a gond? Mit gondoltok?" - tette föl a kérdést.

Szerintem, ha valakivel itt gond van, az bizony a párod, aki talán magába nézhetne egy kicsit – reagált egy kommentelő; aki úgy véli a férj önző, mert ő úgy várna el mindent a feleségétől; hogy közben egy szalmaszálat nem lenne hajlandó keresztbe tenni azért, hogy érdemileg besegítsen a gyerekek körül.

Te kinek adnál igazat?

Képzelet vs. valóság - amit a férjed gondol és ami tényleg történik, amíg te "csak" otthon vagy a gyerekekkel