Borítókép: 69 gyermeke lett, ezzel ő a világ legtöbbet szülő asszonya Forrás: GettyImages

69 gyermeke lett, ezzel ő a világ legtöbbet szülő asszonya

Míg az elmúlt évszázadokban a nagycsalád fogalma nem ritkán tíznél is több gyermeket jelentett, addig ma már arra is felkapjuk a fejünket, ha valakinek öt gyermeke születik. A Guiness Rekordot mindenesetre egy orosz nő tartja, 69 gyerekkel, de a lista második és harmadik helyezettje se sokkal maradt le mögötte.

A történelmi feljegyzések tanúsága szerint a csúcstartó egy orosz férfi, Feodor Vasziljev és első felesége, Valentyina, akiknek családjára joggal használhatnánk az „annyian vannak, mint az oroszok” mondást, hiszen a nőnek 27 várandósságból 69 gyermeke született. Az asszony 1725 és 1765 között 16 alkalommal kettes, 7 alkalommal hármas, 4 terhességnél pedig négyes ikreket hozott a világra. Bár abban az időben gyakoriak voltak a nagycsaládok, de azért az egy híján 70 akkoriban is rekordnak számított.

Forrás: wafflesatnoon.com
Feodor Vasziljev népes családja

A történet pikantériája, hogy miután Feodor elhagyta első feleségét, a másodiktól szintén születtek ikrei: 6 alkalommal kettes, 2 esetben pedig hármas ikrekkel bővült a család, vagyis Feodor Vasziljevnek összesen 87 gyereke született.

A második helyezett sem marad le sokkal a Vasziljev család mögött: egy toszkánai, Gravata családnevű nő összesen 62 gyereket szült egyetlen férjétől. Az olasz parasztcsaládban is gyakoriak voltak az ikerterhességek: bár az első gyerek egy lány volt, a következő terhességből öt, majd rá egy évre újabb öt fiú született. Ezután még jött két hármas-, és egy négyes ikres szülés. Következő 36 gyermekük mind lány volt, többen ikrek, az utolsó négy gyermek viszont fiú lett.

Forrás: gravata_case.com
Az olasz Gravata család

A lista harmadik helyét az Argentínából Chilébe emigrált házaspár, Leonita Albina Espinoza és férje, Gerardo Secundo Albina birtokolja, ők 62 gyerekkel kerültek be az 1983-as Guiness Rekordok Könyvébe és akkoriban számtalan televíziós show-műsorban szerepeltek, igazi hírességgé váltak. Mivel történetüket kiemelt figyelem övezte, és az argentínai szüléseket iratok hiányában Leonita nem tudta igazolni, a chilei hatóságok kezdtek kutakodni. Kiderítették, hogy a 62 gyerek helyett valójában „csak” 58-at szült az asszony, 3 gyereket az utcáról fogadott be, 1 gyerek pedig nem az övé, hanem a férje és egyik unokájuk közös utódja.

Az Espinoza család

A lista negyedik helyén szintén orosz asszonyt találunk: Jakov Kirillov első felesége 21 szüléssel 57 gyereknek adott életet. Négy négyes ikret, hét hármas ikret és tíz ikret szült. Jakov Kirillov minden utódja életben maradt, ellentétben Vasziljevék 2 gyermekével, akik még csecsemőkorban meghaltak.

Az ikerterhesség Hollywoodban sem ritka, nézd meg, mely hírességeknek születtek ikrei!