"A modemet vittük kirándulni, mert a gyerekek nem akartak jönni"

modem,kirándulás Forrás: Facebook
Ami nem megy, azt nem kell erőltetni.

Nem esett kétségbe az az ausztrál házaspár, akikkel nem akartak elmenni a gyerekeik kirándulni: elvitték helyettük a modemet. Igen, azt a kis fekete dobozt, ami otthon az internetet biztosítja. Sőt, nemcsak elvitték, hanem fotósorozatot is készítettek arról, hogy merre jártak vele. A gyerekeik pedig kénytelenek voltak ezalatt internet nélkül tölteni az időt otthon.

modem,kirándulás,vasútmodell
Forrás: Facebook

“A modemnek fantasztikus napja volt, nem használták a gyerekek és nagyon kellemes volt, hogy nem kellett a folytonos marakodást hallgatnia” – írta Facebook-posztjában az édesanya. “Az egyetlen, aki panaszkodott, Ewan volt (ő a szüleivel tartott), mert megalázónak tartotta, hogy a modemet a nyilvánosság előtt mutogatjuk.”

Cassie és férje, Chris azt a ritka alkalmat szerették volna kihasználni, hogy adódott egy nap, amikor végre mindenki ráér (hisz öttagú családként eléggé kaotikus az időbeosztásuk). Mivel az apa és gyerekeik nagy vasútmodell rajongók, a szülők azt gondolták, jó ötlet lenne együtt felkeresni a vasútmodell kiállítást. 17 éves lányuk azonban hallani sem akart a dologról, 10 éves fiuk pedig hisztizni kezdett, amiért szülei igazságtalanul arra kényszerítik, hogy menjen. Így aztán ő otthon maradt és csak 13 éves bátyja tartott kelletlenül szüleivel. Meg a modem:

És hogy mi történt otthon, amíg ők szórakoztak? A 17 éves lány annyira unatkozott, hogy kitakarította a szobáját és még az öccsére is szánt időt. Úgyhogy a kísérlet nem végződött rosszul: a két otthon hagyott gyerek felidézhette, hogy internet nélkül is van élet. Cassie és Chris pedig vicces fotókat készítettek a (szűk) családi programról. Egyedül 10 éves fiuk nem volt boldog: szerinte a szülei utálják őt, de legalábbis a modemet jobban szeretik nála. Miután közölte véleményét, elviharzott a szobájába. Talán legközelebb jobban meggondolja, szüleivel tart-e. Az édesanya egyébként azt mondta: azért osztotta meg posztját nyilvánosan, mert a közösségi médiában minden a bozóttüzekről, politikáról és szárazságról szólt, így bízott benne, hogy legalább egyvalakinek szerez néhány vidám pillanatot vele. Úgy tűnik, sikerült: a poszt 159 000 reakciót, 37 000 hozzászólást és 67 000 megosztást ért el.

Kíváncsi vagy, más szülők hogy oldják meg, hogy gyerekük ne tapadjon állandóan a képernyőhöz? Galériánkban rengeteg tippet találsz: