Borítókép: A fiam teljesen kirekeszt az életükből Forrás: Getty Images

A fiam teljesen kirekeszt az életükből

Én nem tudom, mit vétettem, de az utóbbi időben a fiam teljesen elfordult tőlünk. Értem én, hogy hamarosan jön náluk a baba, de hogy csak annak a nőnek a családja számít, azt nem tudom megemészteni. Aki ráadásul hallani se akar róla, hogy ott legyek a pici születésekor.

Mindig is nagyon jó kapcsolatom volt a fiammal. Mióta viszont összejött a jelenlegi barátnőjével, úgy érzem, egyre csak távolabbra kerül tőlem. Nemrégiben tudtam meg a hírt, hogy a nő ráadásul már babát is vár tőle, decemberre van kiírva – fakadt ki egy leendő nagymama egy vele egykorúaknak szóló fórumon.

Azóta végképp csak a barátnője családja létezik a számára, a sajátjával – velünk és az öccsével – egyáltalán nem törődik.

Mintha megszűntünk volna létezni a számára; ránk se nyitja az ajtót.

De az egy dolog, viszont a nagyobb családi összejövetelekből is folyton kihúzza magát, valamilyen teljesen átlátszó indokkal. A várandós barátnőjével pedig kitalálták, hogy a szülésig hátralevő időszakban teljesen elszeparálják magukat a külvilágtól, amennyire csak lehetséges. Bár ő azt állítja, hogy az orvosa tanácsát követik, én tudom, hogy ez egyáltalán nem így van, ez az ő agyszüleményük. Így a hagyományos, nagy családi karácsonyozást is nélkülük kell megtartsuk az idén. Ha pedig megvan a baba, akkor utána azért nem fogják kitenni a lábukat otthonról, legalább 6 hétig. Egyszerűen meghasad a szívem, annyira rosszul esik.

Nem elég, hogy a fiamat már elzárta előlem, az unokámmal is ugyanerre készül
panaszolja.

Nem hiszem, hogy irreális elvárásaim lennének. Én csak azt szeretném, ha ott lehetnék, amikor a pici megszületik. De ő még erre sem ad esélyt, miközben a saját családjával persze összejár. Korábban legalább a telefont felemelte néha, most már ott tartunk, hogy a hívásai is elmaradnak. Ennél is fájóbb, hogy a fiaméi úgyszintén.

A szülés nem egy „látnivaló”, egy előadás; ezt tudomásul kellene venni. Ráadásul a covid közepette egy várandósság, egy szülés is sokkalta több kockázatot rejthet, mint a vírus előtt. Teljesen logikus és érthető, hogy miért nem szeretnének emberek közé menni a szülésig, majd az újszülöttel is még néhány hétig – szúrta oda az egyik kommentelő. Nemhogy az anyósomat, a saját szüleimet sem engedtem volna be semmi pénzért sem annak idején a szülőszobára – kontrázott egy másik.

Amúgy a vírus miatt még jó, ha egyáltalán a kispapákat beengedik a szüléskor a párjuk mellé. Egyébként pedig javaslom, próbáljon meg leülni egy őszinte, nyílt beszélgetésre a fiával, mert könnyen lehet, hogy a covidtól való félelmeiken túl egyéb, mélyebb dolgok is meghúzódhatnak a távolságtartásuk mögött.

Galériánkban pedig tippeket adunk arra, hogyan próbálj meg jó kapcsolatot fenntartani az anyósoddal!