3 +1 könnyedén beszerezhető gyerekjáték, ami megmenti a nyári szünetet

Borítókép: 3 +1 könnyedén beszerezhető gyerekjáték, ami megmenti a nyári szünetet Forrás: pexels
Így lassan a nyár közepe fele járva, szerintem minden szülő kezd kifulladni a szórakoztatás- és programlehetőségeiből. Számos szekvélemény mondja, hogy nem szabad agyon szórakoztatni a gyerekeket, és jó, ha néha unatkoznak, egyedül játszanak. Összegyűjtöttem pár olyan játékot, amit pár nap alatt be lehet szerezni magyar webshopokból és garantáltan szabadvégű játékot biztosítanak a gyerekeknek.

Amennyre jó, hogy számos lehetőség és opció van a gyerekek számára a játékpiacon, annyira nehéz is beadni a derekunkat, egy-egy játékcsalád iránt. Sajnos a túlzott vásárlással, ajándékozással a gyerekeink túlstimulálódnak, és nem tudják eléggé kifejteni kreativitásukat és fantáziavilágukat. Gondoljunk csak bele, hogy régen a gyerekek botokkal és kavicsokkal játszottak, és akármikor természetbe megyünk, gyorsan visszatalálnak a gyökereikhez és fantáziájuk által létrehozott játékvilághoz. Ami szerintem az egyik legcsodálatosabb dolog.

Igyekezzünk hát olyan játékokkal körbevenni őket, amik szabad játékra sarkallják őket, nem mutatják meg a gyártók, mit kell vele csinálni, hanem teljes mértékben gyerekünkre vagy gyerekeinkre van bízva az, hogy hogyan építik be játékaikba.

Amennyiben tovább inspirálódnál gyerekjátékokról, nézegesd meg galériánkat!