Segítség! Digitális benszülöttet nevelek De hogyan csináljam jól?

Borítókép: Segítség! Digitális benszülöttet nevelek De hogyan csináljam jól?
A Mesélj, Anyukám! és az Edisonplatform közös, 21. századi szülők podcastjában Gyurkó Szilvivel és Tóth Dániellel, a Pszichológus pasival beszélgettünk.

A digitális világ olyan kihívásokat rejteget a 21. századi szülőknek, amelyekkel nincs hosszútávú tapasztalatunk. Évről évre figyeljük, nézzük, kutatjuk, tanuljuk, hibázunk, vonjuk le a következtetéseket próbáljuk máshogy, jobban, tudatosabban csinálni. Nem tudjuk megkérdezni a szüleinket, hogy ők ezt hogy csinálták, de még a saját gyerekkorunkhoz se tudunk visszanyúlni, hiszen teljesen máshogy használtuk a digitális eszközöket, mint manapság a gyerekek.

Többek közt azért is, mert rengeteg minden nem is létezett még akkor, vagy nem volt elérhető a hétköznapi ember számára. Hogyan segítsük gyermekeinket, mit lehet engedni, mit nem? Mi fér bele, mit nem? Mire figyeljünk, amikor "digitális benszülöttet" nevelünk? Dr. Gyurkó Szilvia, gyerekjogi szakértő és Tóth Dániel, a Pszichológus Pasi érkezett a Mesélj, Anyukám! és az Edisonplatform közös, 21. századi szülők névre keresztelt podcast sorozatának 6. adásába, hogy erről beszélgessünk velük.

Ha tetszett ez a beszélgetés, értékeljétek, osszátok meg másokkal is, hogy minél több 21. századi szülőhöz eljuthasson.

És látogassatok el az Edisonplatform oldalára is, töltsétek le a teljes könyvlistát böngésszétek az Edison100 listát, ismerjetek meg innovatív gyerekeket fejlesztőket. És ha már ott jártok és többet szeretnétek tudni a 21. századi tudás fájáról, iratkozzatok fel a “21 lecke 21. századi szülőknek” sorozatra.

Hallgasd meg a sorozat korábbi részét is, itt:

Rázoomol, swipeol: kisgyerekek a digitális világban: