Ezek voltak 2021 legnépszerűbb és legfurcsább fiú- és lánynevei

Borítókép: Ezek voltak 2021 legnépszerűbb és legfurcsább fiú- és lánynevei Forrás: Pixabay
Ha babát vártok, lehet, hogy már tudjátok is, milyen nevet adtok majd neki. Ám ha még tanácstalanok vagytok, talán segíthet, hogy 2021-ben melyek voltak hazánkban a legnépszerűbb és a legkülönösebb fiú- és lánynevek.

Mindig izgalmas megnézni, hogy melyek a leggyakoribb keresztnevek, egyrészt azért, mert ötletet adhat, ha még nem tudjuk, gyermekünknek milyen nevet válasszuk vagy épp ellenkezőleg, ezek a nevek pont arra inspirálnak bennünket, hogy más irányba kezdjünk kutakodni.

Érdekes módon, vannak olyan keresztnevek, melyek évek – ha nem évtizedek óta- kikoptathatatlanok a népszerűségi listáról, de mindig felbukkannak új divatnevek, és újból felkapott régi kedvencek is. A fiúknál 2021-ben egy olyan név lett a győztes, amely korábban sosem vitte el a prímet, a lányoknál viszont 10 éve ugyanaz a név áll az első helyen.

A lányoknál a Hanna, a Zoé és az Anna vezetik a listát, ami nagy meglepetést nem okoz, hiszen a Hanna már 2011 óta a leggyakoribb választás, míg az Anna örök második. A Zoé név 2017-ben került fel a dobogós helyezettek közé és ez a hármas alkotja azóta is az élmezőnyt.

Kislányoknak szívesen adják még a Léna, a Luca, az Emma és a Boglárka nevet, az elmúlt években a Jázmin és a Zsófia szakadtak le látványosan az elitből.

A fiúknál érdekesebb a helyzet, itt sok év után most került vissza újra a dobogóra, annak is a legfelső fokára a Levente név és maga mögé utasította – egészen pontosan a negyedik helyre- a nagyon hosszú ideje mindig toronymagasan vezető Bence nevet. A második és harmadik helyet a Máté és a Dominik foglalja el, míg az ötödik a sorban az Olivér lett.

Forrás: Belügyminisztérium

2021 különleges keresztnevei

Bogáta, Ariella, Ajtony, Áldáska, Fábiusz, Honoráta, Jakobina, Lúciusz, Magor és női párja: Magorka, Örsi, Rona, Zenina, Szultána és Zonga

A keresztnév jó, ha illeszkedik a vezetéknévhez és persze viselője egyéniségéhez. Nézd meg, mit árul el rólad a keresztneved kezdőbetűje!