Mit csináljatok a tavaszi szünetben? 10+ szuper családi programötlet

Borítókép: Mit csináljatok a tavaszi szünetben? 10+ szuper családi programötlet Forrás: Getty Images
Ha még egyáltalán nincs ötletetek, hogy mivel töltsétek a tavaszi szünetet, vagy ha csak egy-két napra kerestek javaslatot, mindenképpen jó helyen jártok: e heti ajánlónkban rengeteg izgalmas családi programot gyűjtöttünk össze húsvéti ünnepekre és a szünidőre.

Húsvéti tojásvadászat a Vasúttörténeti Parkban

Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja idén is megszervezi egyik legnépszerűbb eseményét, a Húsvéti tojásvadászatot, amellyel egyben a tavaszi-nyári szezon is kezdetét veszi. Unatkozni ez alkalommal sem lesz idő, hiszen a tojásvadászat mellett kicsik és nagyok egyaránt válogathatnak a számukra kedves foglalkozások közül, legyen az akár kézművesség: nemezelés, raffiázás vagy húsvéti gyertyakészítés, vagy mozgalmasabb programként a húsvéti akadálypálya. Találkozhatnak a nyuszival is, aki apró ajándékokkal lepi meg őket, de részt vehetnek tojáspuzzle kirakásában, játszhatnak óriás Jengával is és tesztelhetik ügyességüket a nyuszis célbadobásban is.

A programot a Szélforgón ITT találod!

Éjszakai kalandok és húsvéti játszóház a Vadasparkban

Tudjátok, hogy mivel töltik idejüket az állatok éjszakánként? Folytatódik a Budakeszi Vadaspark éjszakai kalandtúra sorozata, amelynek során felfedezhetitek a mozgalmas, napnyugta utáni életét és a tavaszi erdő alkonyati hangulatát. Nektek is itt a helyetek, ha nem féltek a sötétben és szeretitek a kalandokat. Az éjszakai kalandok mellett a húsvéti hétvégén játékos foglalkozásokkal és ismeretterjesztő előadásokkal is várják a látogatókat április 14. és 18. között, csütörtöktől húsvét hétfőig.

Húsvéti forgatag a Tündérkertben

A soroksári Tündérkertben reggeltől estig zajlanak szombaton a húsvéti forgatag eseményei. A nap izgalmas tojáskereséssel indul, ezt követi egy színpadi előadás, majd a Buborék együttes ad vidám húsvéti koncertet. Délután ismét meseszínház és interaktív gyerekkoncert szerepel a programban, a napot pedig a tombolasorsolás zárja. A gyerekek egész nap játszhatnak fajátékokkal, kipróbálhatják a tojáságyút, készíthetnek homokképet, vagy levezethetik fölös energiáikat az óriás ugrálóváron. A programok ingyenesek.

A Szélforgón még többet ITT tudhatsz meg a programról!

Húsvét a Skanzenben

Két év kihagyás után, április 17-18-án ismét a régi falusi húsvéti ünnepeket keltik életre a Skanzenben - locsolkodással, hímes tojással, tavaszváró mulatsággal. Ebben az évben a magyarországi mellett a határon túli magyar közösségek zenei- és tánchagyományai, díszítési motívumai is megjelennek a Skanzen portáin és a színpadi programokon.

A Szélforgón még többet ITT tudhatsz meg a programról!

Húsvét a Kastélyban

Erzsébet királyné ismét Gödöllőre érkezik! Gödöllő népe tánccal köszönti hőn szeretett királynéját, akivel a két nap folyamán a vendégek is találkozhatnak. Húsvét vasárnapján és hétfőn ismét színes programkavalkáddal várják a kastélyba látogató vendégeket 10-18 óra között! A vasárnap Sisi kedvenc virága, az ibolya jegyében telik, hétfőn pedig további érdekességekkel készülnek a szervezők.

Vízi cirkusz

Április 9. és szeptember 18. között RAIN esőcirkusz a Fővárosi Nagyciruszban! A különleges vizes technika igazi kuriózum a magyar cirkuszművészet történetében, ennek köszönhetően egy egyedülálló vízi cirkuszi show-t láthat a közönség Budapesten. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át – így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit. Neon pillangókká változó levegőakrobaták, varázslatos illúziószámok, tréfás bohócok, a kupola alatt szárnyaló ara papagájok, mókás kutyaszám és megannyi csoda vár!

Még több infó a programról a Szélforgón ITT!

Nyitnak a kalandparkok

Az utóbbi években ugyan kissé megcsappant a budapesti és főváros környéki kalandparkok száma, de a jelenleg üzemelő helyszínek közül szinte kivétel nélkül mindegyik kinyit a húsvéti hosszú hétvégére, így könnyen ledolgozhatjátok az ünnepi menüt. A budapesti kalandparkok közül nyitva lesz a Bókay és Orczy Kalandpark, a főváros környékén pedig mehettek Alcsútdobozra, Budakeszire és Gödre. Rossz idő esetén indulás előtt érdemes ránézni a parkok közösségi média oldalára, mert nagy szél vagy esőzés esetén könnyen előfordulhat, hogy akár napközben is bezárnak.

Még több infó a programról a Szélforgón ITT!

Húsvéti kincskeresés az arborétumban, családi nap az ökoturisztikai központban

Ha Tata környékén jártok, nézzetek be az Új Kajakház Ökoturisztikai Központba, a Húsvéti családi napra! Bábszínház, kézműves foglalkozások, ugrálóvár és állatsimogató is várja a kicsiket és nagyokat A belépés ingyenes! A város közelében érdemes ellátogatni az Agostyáni Arborátumba is, ahol április 15. és 18. között húsvéti kincskeresésen vehettek részt.

Húsvéti családi és gyerekprogramok a Békásmegyeri piacon

Szombaton nem csak a húsvéti bevásárlást intézhetitek el a piacon, de klassz gyerekprogramokon is részt vehettek. 10:00 órakor bábjáték kezdődik. Barna Zsombor előadásában a Vitéz László menyecskét keres című bábelőadást élvezhetitek. 11:00 órától kerámiafestéssel folytatódik a program, nyuszitojást és egyéb húsvéti figurákat lehet festeni és utána hazavinni. A délutáni pihenő után 15:00 órakor várnak vissza mindenkit a közösségi térre, ahol megkezdődik Tibus és a Hintaló interaktív gyerekműsora.

A programról még több infót a Szélforgón ITT találsz!

I. Medvehagyma Fesztivál

A VADEX Mezőföldi Zrt. első alkalommal rendezi meg a Medvehagyma Fesztivált, a csodálatos erdős - tavas környezetű Sárvíz-völgye Ökoturisztikai Központban, Soponyán. A húsvéti hosszú hétvégén azonban nem csak a medvehagyma szerelmesei részére készülnek érdekes programokkal. Lesznek koncertek, rengeteg izgalmas program a gyereksarokban, vásár, kutyás és egyéb bemutatók, sőt táncház és autókiállítás is.

Még több infó a programról a Szélforgón ITT!