Cruffin: a croissant és a muffin szerelemgyereke
Forrás: GettyImages
Ha megtanulod, hogyan készíts cruffint, többé nem kell választanod péksüti és süti közül. Első ránézésre ugyan kakaótlan kakóscsigának tűnik, de aki beleharap érezni fogja, hogyan símul össze a muffin és a croissant íze.
A cruffin, formáját tekintve jobban hajaz a muffinra, réteges tésztáját tekintve viszont a croissantra, - csak nincs benne annyi vaj. Két iskola van az elkészítésénél: vagy összedobsz egy élesztős tésztát, amit aztán hosszasan gyúrhatsz, nyújthatsz, hajtogathatsz, vagy fogsz egy csomag leveles tésztát és elkészíted abból. Mi inkább a gyorsabb verzióra szavaztunk, de, ha te nekiállnál a bonyolultabb változatnak, itt találsz hozzá egy tutorial videót.
Cruffin
Forrás: Getty Images
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 1 ek vaj
- 10 dkg cukor
- 10 dkg nád-, vagy barna cukor
- 1 db narancs, vagy citrom reszelt héja
- 1-2 tk. fahéj
- 1 tk. vanília aroma
Elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és vajazd ki a muffin formákat.
- A leveles tésztát terítsd szét, és egy kicsit nyújts rajta egy sodrófával.
- Keverd össze a cukrot és a barna cukrot, reszelj bele citrus héjat, majd mehet bele a fahéj, és a vanília, ezután keverd jól össze a tölteléket és egyenletesen szórd a kinyújtott tésztára.
- Fogd meg a tészta egyik oldalát, és tekerd fel, majd vágd fel 12 egyenlő darabra és egyenként tedd őket muffin formába.
- 35-40 perc alatt süsd őket aranybarnára.