A tiszta fekete a múlté, ma már bármilyen színt felvenne

címlapsztori, vanyovszki mária
Forrás: Éva magazin / Lábady István / labady.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

V

Vanyovszki Mária életét fekete korszak szeli ketté, vastag választóvonallal. Egy személyes tragédia után két évig nem vásárolt ruhát, de azóta ő maga öltöztet másokat. Olvass bele a legfrissebb Éva magazinban megjelent címlapinterjúba!

Ülünk a kávézóban, egymással szemben. Lágy esésű, piros nyári ruháját apró kék virágok pöttyözik, haja fürtökben ereszkedik a vállára, a szája szegletében mosoly bujkál, de a tekintetében látok valami szomorúságot. Arról mesél, hogy Benedek Tibor halála kapcsán nemrég rádióinterjút készített egykori pszichológusával – napra pontosan hat évvel azután, hogy ő maga is elvesztette a férjét. Mert már hat éve annak, hogy a sógorától hívást kapott: Kálmán a túrán szakadékba zuhant. Hogy két agyműtét és négy nap küzdelem után kimondták az agyhalált. Ez a mostani volt az első évforduló, amit már nem összeomlással, hanem emlékezéssel töltött. Ennyi időre volt szüksége, hogy elcsendesedjen a gyász és elkezdődhessen egy új élet.

Mária Erdélyből származik, egy határ menti kis faluból. A szülei a földdel, állatokkal foglalkoztak, minden munkának utánanyúltak, és álmukban sem gondolták volna, hogy az ő lányuk egyszer majd egyetemre akar járni. Hogy bölcsészkarra megy és mesterdiplomát is szerez vizuális művészetekből... Húszéves volt, mikor egy Magyarországon szervezett nyári táborban találkozott Kálmánnal. Csak ránézett és tudta, hogy ez az ember fontos lesz az életében, több akkor mégsem történt köztük. Három évvel később a kolozsvári egyetemen újra összehozta őket az élet, és innen már együtt folytatták. Diploma után Nagyváradra költöztek, onnan pedig Budapestre. Mária egy osztrák ingatlanfejlesztő cég magyarországi portfóliójának bővítésével foglalkozott, az utolsó néhány évben már ő vezette a részleget. Szerette a munkáját, úgy érezte, élete a legjobb úton halad.

Vanyovszki Mária weboldala: asalon.hu

Tovább olvasok
Kép
Hogyan jöttem össze 49 évesen az egyetemi szerelmemmel

Minden úgy alakult, mint a mesékben, pedig nyomasztó történetnek indult. Egy szép szerelmi história a 20.-21. század fordulóján – két részben.

Kép
Az utcán táncolnak az Operaház balettművészei

A tánc az egyik legjobb dolog, amit magunkért tehetünk, ráadásul bárhol, a nappalink, a házunk tetőteraszán, vagy akár az utcán is megtehetjük, akárcsak ezek a profi táncosok, akik most az utcán gyakorolnak.

Kép
Amikor beauty bloggernek áll a férjem

Az én férjem is azoknak a férfiaknak a táborát erősíti, akinek akkor van ápolva a bőre, ha én fogom magam, odamegyek és bekenem neki. Valami mást is csak akkor próbál ki, ha a régi, megszokott termékek helyett újakat adok a kezébe. Vagy teszek a fürdőszobai szekrénybe.

Kép
Melyik életkor a legnehezebb a gyerekekkel?

Óriási tévedés, ha azt hiszed, hogy a dackorszakkal egy jó időre túl vagytok a legmeredekebb hisztiken és nagyjeleneteken, amiket a gyermeked produkálni képes.

Kép
85 éves Mary Poppins, azaz Julie Andrews

Elegáns, gyönyörű asszony egészen kivételes énekhanggal. De Julie Andrews akkor sem adta fel, amikor egy műtét után elvesztette azt.

Kép
Öt éve csak alvásra használtuk a hálószobát, aztán jött a fordulópont

Sok házasságban a gyerek születése okozza a szexmentes időszakot, de Marcell és Mariann esetében nem ez volt a helyzet. Ők már huszonévesen eljutottak a mélypontra, de nem adták fel.

Kép
Chrissy Teigen és John Legend elvesztették harmadik babájukat

Chrissy Teigen pár napja kórházba került veszélyeztetett terhessége miatt, pár órája pedig szörnyű hírt osztott meg saját Instagram oldalán.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem