Hogyan tartsd tisztán a jógamatracod - nem is hinnéd, milyen lényeges

Borítókép: Hogyan tartsd tisztán a jógamatracod - nem is hinnéd, milyen lényeges Forrás: Pixabay.com/Ben Kerckx
Ha azt gondolod, hogy a higiéniát annyival letudtad, hogy jógaóra előtt egy tiszta törölközőt terítesz rá, akkor tévedésben vagy. Elmondjuk, miért nem érdemes „lespórolni” a jógamatracod rendszeres tisztítását.

Az ÉvaMagazin.hu cikke.

Emlékszel, hol terítetted ki a legutóbb? Belegondoltál már abba, hogy amikor a gyakorlatok végeztével összetekered; azzal a mozdulattal pedig az összes baktériumot, szennyeződést is felcsavarod, ami a padlón van? Amikor pedig a legközelebb kinyitod a szőnyeged, lehet, hogy pont oda teszed le az arcod, a kezed; ugyanazon a felületen jógázol.

Amikor kutatók használatban levő jógamatracokat vizsgáltak meg közelebbről, kiderült, hogy a szőnyegek aprócska réseiben baktériumok, vírusok, gombák tenyésznek vígan; hogy csak néhányat említsünk közülük. A kórokozókon kívül pedig elhalt bőrsejtek, allergének és különféle atkafajták is felbukkantak a szőnyegeken. A jó hír viszont az, hogy ezektől egy alapos tisztítással meg lehet szabadulni. Összeszedtük, mi mindenre érdemes odafigyelned ennek érdekében.

4 dolog, amit a jógamatrac tisztán tartásához tudnod kell