Borítókép: Így rázd fel magad a délutáni zsibbadtságból Forrás: Getty Images

Így rázd fel magad a délutáni zsibbadtságból

Holtpont, agyköd, zombi üzemmód – többféleképpen is nevezhetjük azt az állapotot, ami kora délutánonként köszönthet rád, egyik pillanatról a másikra. Összeszedtünk néhány tippet, ami segíthet, hogy ne koppanjon a fejed az íróasztalon.

Az ÉvaMAgazin.hu cikke.

Délután 2 óra, befejeztem a cikkemet és lenne még egy kis dolgom, mielőtt elindulok a gyerekeket összeszedni az iskolából. Hasztalan próbálok koncentrálni, csak ülök a monitor előtt és azt érzem, hogy az agyamat menthetetlenül ellepi a köd. Ráül a gondolataimra, lehúzza a szemhéjamat; képtelen vagyok tovább dolgozni – azonnal aludnom kell.

Te is tapasztaltál már hasonlót? Nyugtasson meg a tudat, hogy nem vagy egyedül; ugyanis sokak küzdenek a délután fáradtsággal, mely rendszerint ebéd után, 2-3 óra tájban köszönt ránk. A jelenségnek megvan a maga tudományos magyarázata; eszerint a testünk ébrenléti ritmusában, fázisában ilyentájt egy kis visszaesés tapasztalható. S hogy mit tehetsz, hogy ne gyűrjön maga alá a végtelen kimerültség? Összeszedtünk néhány hasznos tippet.

6 trükk, amiket bevethetsz a délutáni "bepunnyadás" ellen