Borítókép: Ez a legnépszerűbb, mégis az egyik legrosszabb napszak a szexhez Forrás: Getty Images

Ez a legnépszerűbb, mégis az egyik legrosszabb napszak a szexhez

Ellaposodott a szexuális életed a pároddal? Egy ideje már olyan, minta csak rutinból csinálnátok? Nem is gondolnád, hogy az időzítés is milyen sokat számíthat! Egyáltalán nem biztos, hogy valóban az a legideálisabb időszak az összebújásra, amiről eddig meg voltál győződve.

A nők és a férfiak libidója fordított módon van bekötve; miközben a nők többsége inkább estefelé kívánja meg a szexet, a férfiakra ez általában a reggeli órákban jellemző – legalábbis a tudomány szerint. Egy 2018-as tanulmány pedig arra következtetésre jutott, hogy egy átlagos pár a legnagyobb valószínűséggel este 9 és éjfél között gyűri a lepedőt. Persze ez nem jelenti azt, hogy ezen ne lehetne rugalmasan alakítani.

Kényelmes akkora időzíteni a hancúrozást, amikor estefelé már amúgy is az ágyba bújnátok; ugyanakkor megvan az árnyoldala is annak, ha az intim együttlétek kizárólag „lámpaoltás” utánra maradnak
vélik szakértők.

A legtöbbünk a nap végére már meglehetősen kimerült. Fáradtan, elalvásra készülve pedig egyáltalán nem biztos, hogy egy mindent elsöprő szexuális együttléthez lenne még energiád. A kialvatlanság pedig egyenesen nemi hormon gyilkos.

Sokak azért szexelnek lefekvéskor, mondván az segít nekik az elalvásban. (Persze ezt is embere válogatja; mert van, akire az esti szex épp ellenkezőleg hat és annyira fölélénkít, hogy utána órákig képtelen elaludni). Tény, hogy egy jól sikerült esti szex relaxál, alvás közben a hormonszintek töltődnek, így az is lehet, hogy energikusabban és úgy ébredsz fel másnap, hogy azon kapod magad, nem csak a párod kívánja reggel is.

A rendszeres reggeli szexet persze nem biztos, hogy olyan könnyű beiktatni, főleg a rohanós hétköznapokon. Próbáljatok meg minél kreatívabbak lenni és napszaktól függetlenül is megtalálni az alkalmat és kedvet csinálni a hancúrhoz, amikor csak lehetséges.

Ha pedig nem csak az a gond, hogy a napszakban nem tudtok kiegyezni; a következő tippek segíthetnek, hogyan találhattok vissza egymáshoz!