6 vitamin, amit azonnal kezdj el szedni, ha nem akarsz megbetegedni!

Borítókép: 6 vitamin, amit azonnal kezdj el szedni, ha nem akarsz megbetegedni!
Szervezetünk vitamin szintje tavaszra egyébként is lecsökken, de most még egy igen komoly járvány is veszélyezteti az egészségünket. Vitamin kisokosunkból megtudhatod, melyek azok a vitaminok, amelyek együttműködve a leghatékonyabbak és segítenek a betegségek megelőzésében. Miért kockáztatnál?

A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek többek között elengedhetetlenek az immunrendszer megfelelő működéséért, a sejtek regenerálódásáért, a csontok és a fogak tartósságáért, a véralvadásért és nem utolsó sorban a szem egészségéért. Éppen ezért az év minden időszakában, de különösen tél végén, járvány idején érdemes pótolni.

A modern élelmiszeripari technológiák megjelenésének köszönhetően, valamint a termőföldek alacsony tápanyag szintje miatt már a zöldségek és a gyümölcsök sem tartalmaznak annyi vitaminforrást, amelyek hozzájárulnának a megfelelő vitamin szinthez, testünk viszont csupán csak néhány vitamint képes előállítani. Különösen ebben a jelenlegi vírushelyzetben fokozottan oda kell figyelnünk az egészségünkre, ezt pedig a legkönnyebben úgy tehetjük, ha pótoljuk a szükséges vitaminokat, amit tehetünk odafigyelő táplálkozással és étrendkiegészítőkkel is.

„Sajnos a vitaminban és tápanyagban szegényebb élelmiszerek, valamint a nem megfelelő táplálkozási szokások miatt az étrend kiegészítése már nem egy lehetőség, inkább kötelesség lenne mindenki számára” - véli Katus Attila.

Lássuk, mely vitaminok nélkülözhetetlenek a mindennapokban!