5 könnyű jógapóz, amit mindennap meg kéne csináltatni a gyerekeinkkel

Borítókép: 5 könnyű jógapóz, amit mindennap meg kéne csináltatni a gyerekeinkkel Forrás: Getty Images / Mayur Kakade
Szerintem arról már senkit nem kell meggyőzni, hogy a jóga milyen jó hatással van a mi, felnőttek szervezetére. A Jógakaland mesekönyvek és játékok sikere óta pedig már az is szemmel látható, hogy milyen jó hatással van gyerekeinkre a rendszeres jógázás.

Az én gyerekeimre legalábbis kifejezetten jó hatással vannak, akik teljesen ösztönösen fogták a jógát - Jógakaland mesekönyv formájában a szó szoros értelmében, levették a könyvespolcról és a mese olvasása közben jógáztak. Minden este, mindezt a költözésünk ideje alatt.

Habár a gyerekjóga nem ugyanolyan, mint a felnőtt jóga, mégis rengeteg pozitív hatása van a gyermekeinkre. Öngondoskodó eszköztárat ad a kezükbe, segít megismerni a valódi énjüket, fejlődik az érzelmi intelligenciájuk, ami hatással lesz a pozitív személyiségfejlődésükre, megtanulják mit jelent a test és lélek közötti kapcsolat és kialakul a belső, nyugodt világuk. És ezekre a mai világban kifejezetten nagy szükségük van.

Nálunk a gyerekek mostanában a Mesélő jógakártyákkal jógáznak, amik nagyon egyszerűen és tényleg játékosan vezetik rá őket egy-egy pózra, egy nagyon egyértelmű és cuki rajzzal, amit bármikor szívesen leutánoznak. Én pedig közben elolvasom, hogy ez épp mire jó.

Hogy meghozzuk a ti kedveteket is egy kis jógázáshoz, megkértem a Jógakaland alapítóját és ötletgazdáját, Bánhidi Dórit, hogy mutasson nekünk 5 olyan jógapózt, amit jó lenne, ha a gyerekek mindennap megcsinálnának.

A galériában meg is mutatjuk ezt az 5 pózt és azt is megtaláljátok, hogy melyik mire jó!