5 dolog, amit a bőrgyógyászok szerint SOHA nem szabadna a bőröddel csinálnod

Borítókép: 5 dolog, amit a bőrgyógyászok szerint SOHA nem szabadna a bőröddel csinálnod Forrás: Europress
Érdemes rájuk hallgatni.

Ugye te is rendszeresen jársz bőrgyógyászhoz, hogy meggyőződj róla, minden rendben van a bőröddel? Mivel a bőr a tested egészét borítja, fontos, hogy odafigyelj rá, és igyekezz mindent elkövetni annak érdekében, hogy egészséges legyen. Eláruljuk, mit tanácsolnak a bőrgyógyászok.

Sose nyomkodd a pattanásaidat!

Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz a bőröddel szemben, ha piszkálod, nyomkodod a pattanásaidat. Bízd ezt inkább szakemberre, és fordulj kozmetikushoz, ha pattanásokkal küzdesz. Ha saját kezűleg akarod megoldani, ronthatsz a helyzeten azzal, hogy szennyeződéseket viszel a bőrödbe.

Ne vakard a kiszáradt bőrt!

Ha száraz a bőröd, csak egy dolgot tehetsz: hidratálj! Ápold a bőrödet krémekkel, kenegesd, amilyen gyakran csak tudod, és igyál vizet. De akármilyen nehéz is megállni, hogy vakard a viszkető, húzódó területet, légy erős, és bírd ki.

Ne járj szoláriumba!

A bőrrák és a szolárium szinte kéz a kézben járnak. Nyáron mindig fényvédő krémmel jól bekenve indulj strandra, télen pedig fogadd el, hogy halványabb a bőrszíned, és ne erősíts rá szoláriummal, mert nagyon ártalmas.