Gyerekként megszúrtad magad ceruzával? Az ok, amiért mai napig látszik ennek nyoma

ceruza Forrás: Getty Images, twitter
Gyerekkorodban te is megszúrtad magad véletlenül ceruzával? Szinte biztos, hogy ennek nyoma mai napig meglátszik egy szürke pötty formájában; most elmondjuk, miért!

Az elmúlt napokban a Twittert elözönlötték a különös fotók: mindenki elkezdett megosztani képet a kezéről, lábáról, vagy lényegében bármilyen testrészéről, amin egy kisebb sötétszürke folt díszelgett. Mint kiderült, ezek a foltok még gyerekkori "balesetek" eredményei, ugyanis sokakkal megesett, hogy figyelmetlenségből megszúrták magukat egy ceruzával. A grafit pedig bejutott a bőrükbe, és hiába telt el 10-20 év, még mindig ott díszeleg a pötty.

Erre gondolunk pontosan:

Ezzel kapcsolatban nyilatkozott Dr. Cameron Rokhsar, egy amerikai bőrgyógyász, akit 8 évesen megszúrt az unokatesója egy ceruzával, és annak nyoma 37 évvel később is megvan. Ő mesélte el, hogy erről az tehet, hogy a grafit anyaga bekerül az bőr irha rétegébe; amikor valaki tetováltat, ugyancsak ide kerül be a festékanyag, ami aztán meg is marad.

Szerencsére ennek nincs egészségügyi mellékhatása, és ahogy egy tetoválás, úgy ez is elkezd elhalványulni az évek múlásával. Ám könnyen megeshet, hogy évtizedekkel később is látható marad a szürke pötty, amit maximum lézeres kezeléssel lehet eltüntetni.

Neked is van hasonló pötty a kezeden vagy lábadon? Küldd el nekünk kommentben a képet!