Céline Dion is felszállt a gendersemleges gyerekdivat nevű expresszvonatra

céline dion,gyerekruha,gendersemleges,gender,divat Forrás: Getty Images
Az ötszörös Grammy-díjas énekesnő divatkollekciót mutatott be, amelynek minden darabját fiúk és lányok is felvehetik az elképzelések szerint.

A napokban került piacra a CELINUNUNU kollekció, amely furcsa nevét a NUNUNU gyerekruhamárka és Céline Dion kanadai énekesnő együttműködésének köszönheti.

A CELINUNUNU több mint 70 „sztereotípiamentes” gyerek-outfitet tartalmaz, 0–14 közti gyerekeknek, vagyis az újszülöttől a kamaszig bárki megtalálhatja a neki való ruhadarabot, nemtől függetlenül.

gendersemleges,gyerekruha,céline dion
Forrás: celinununu.com
Ráadnád a fiadra?

Az új kollekcót Céline egy film noir-szerű reklámfilmmel népszerűsíti. Ebben az énekesnő belopódzik egy kórház csecsemőosztályára és ott konfettit hint a csecsemőkre, amitől a bébik rózsaszín és kék rugdalózói fekete-fehér, nem-gender-specifikus babaruhákká változnak. Ekkor azonban lefülelik a kórház biztonsági őrei, de amikor magyarázni kezdi, hogy ő Céline Dion, akkor az egyik rávágja, hogy „persze, én meg Beyoncé”.

Egy tévéinterjúban Dion elmondta, hogy mindig is igyekezett a nemekhez fűződő sztereotípiáktól függetlenül nevelni 8 éves ikerfiait, Eddyt és Nelsont, valamint a 17 éves René-Charles-t. Az interjúban felidézte, hogy egy Disney Worldben tett látogatásuk során mindhárom fiú „Minnie egér akart lenni”. Amit ő úgy rendezett el magában, hogy „ez teljesen oké. Tudjátok, miért? Mert beszélnek róla, mert keresik önmagukat.”

A Céline Dion-féle gendersemleges gyerekkollekció darabjait itt vásárolhatjátok meg.

Nézd meg ezt a galériát is: