Comfort food magasfokon: carbonara rizottó
Az első gondolatom az volt, amikor rátaláltam erre a carbonara rizottó receptre, hogy azonnal ki kell próbálnom! A második meg már az, hogy hogy a francba nem nekem jutott az eszembe először „világra segíteni” ezt a gazdag, krémes comfort foodot…No de bosszankodás ide, bosszankodás oda, mutatom inkább a receptet!
Carbonara rizottó (6-8 adagra)
Hozzávalók
- 850 ml csirkehúsleves
- 225 g pancetta (felkockázva)
- ½ hagyma (apróra vágva)
- 3 gerezd fokhagyma (darálva)
- 1,5 csészényi Arborio, vagy más rizottó rizs
- 120 ml fehérbor
- 50 g parmezán sajt, plusz valamennyi a tálaláshoz (lereszelve)
- 30 g vaj
- 4 tojássárgája
- só
- friss petrezselyem a tálaláshoz (felaprítva)
Elkészítése
Forrald fel az alaplevet egy lábasban.
Egy nagyobb serpenyőben olvassz egy adag vajat, és pirítsd meg rajta a pancettát, majd miután megpirult szedd ki egy papaírtörlőre.
Öntsd a hagymát és a fokhagymát a serpenyőbe, és dinszteld meg, ezután add hozzá a rizst, és folyamatosan kevergetve kicsit pirítsd meg.
3 perc után mehet hozzá a bor, majd apránként hozzáadagolva az alaplé, amíg a rizs puhára nem fő, és a lé nagyrészét magába nem szívja.
Ha kellően megpuhult mehet bele a parmezán, a maradék vaj és ha már krémes, az előre kisütött pancetta.
Ha ezzel is megvagy, egyenként keverd hozzá a 4 tojássárgáját, ízlés szerint sózd meg, és tálald azonnal. A tányérokat szórd meg még egy kis sajttal, és egy kevés friss petrezselyemmel.
Forrás: purewow.com