Comfort food magasfokon: carbonara rizottó

Borítókép: Comfort food magasfokon: carbonara rizottó Forrás: julochka/Flickr
A carbonara és a rizottó is igen közkedvelt egytálételek – én is élek-halok értük –, ezért baromira megörültem, hogy már választanom sem kell közöttük. Megszületett ugyanis a szerelemgyerekük!

Az első gondolatom az volt, amikor rátaláltam erre a carbonara rizottó receptre, hogy azonnal ki kell próbálnom! A második meg már az, hogy hogy a francba nem nekem jutott az eszembe először „világra segíteni” ezt a gazdag, krémes comfort foodot…No de bosszankodás ide, bosszankodás oda, mutatom inkább a receptet!

Carbonara rizottó (6-8 adagra)

Hozzávalók

  • 850 ml csirkehúsleves
  • 225 g pancetta (felkockázva)
  • ½ hagyma (apróra vágva)
  • 3 gerezd fokhagyma (darálva)
  • 1,5 csészényi Arborio, vagy más rizottó rizs
  • 120 ml fehérbor
  • 50 g parmezán sajt, plusz valamennyi a tálaláshoz (lereszelve)
  • 30 g vaj
  • 4 tojássárgája
  • friss petrezselyem a tálaláshoz (felaprítva)

Elkészítése

  1. Forrald fel az alaplevet egy lábasban.

  2. Egy nagyobb serpenyőben olvassz egy adag vajat, és pirítsd meg rajta a pancettát, majd miután megpirult szedd ki egy papaírtörlőre.

  3. Öntsd a hagymát és a fokhagymát a serpenyőbe, és dinszteld meg, ezután add hozzá a rizst, és folyamatosan kevergetve kicsit pirítsd meg.

  4. 3 perc után mehet hozzá a bor, majd apránként hozzáadagolva az alaplé, amíg a rizs puhára nem fő, és a lé nagyrészét magába nem szívja.

  5. Ha kellően megpuhult mehet bele a parmezán, a maradék vaj és ha már krémes, az előre kisütött pancetta.

  6. Ha ezzel is megvagy, egyenként keverd hozzá a 4 tojássárgáját, ízlés szerint sózd meg, és tálald azonnal. A tányérokat szórd meg még egy kis sajttal, és egy kevés friss petrezselyemmel.

Forrás: purewow.com

Nem fog hiányozni a szénhidrát: 6 tészta alternatva